• Kontakt
  • Språk / Site

    Språk

    Våra siter

”Här blir jag en bättre människa”

När jag var liten blev jag plötsligt sjuk. Väl framme på sjukhuset var jag halvt förlamad och de la direkt in mig för borrelia som spridit sig till nervsystemet. Jag blev kvar i tre månader.

Nu är jag tillbaka i sjukhusmiljön, men inte som patient – jag jobbar här. Jag sökte mig till Coor på Nya Karolinska Solna, för att jag ville göra ett jobb som betyder något. För vissa kanske inte det spelar någon roll, men för mig är det viktigt. Sen lockade tekniken och visionerna - det finns en 40-årig plan. Vi har en lång period av utveckling framför oss. 

Jag jobbar med logistik på sjukhuset och det innebär att jag har hand om de robotar som sköter alla transporter. Sjukhuset är 340 000 kvadratmeter stort, en vagn väger 115 kilo. Snart kommer vi kunna sköta 1 600 transporter per dygn här, det skulle aldrig gå utan robotarna.

När folk hör att jag jobbar med robotar så undrar de alltid om jag är ingenjör, men jag kunde inget om robotar när jag började – jag har lärt mig allt här. Så är det på Coor. Det spelar ingen roll vem du är eller vad din bakgrund är, bara du har något att erbjuda idag. Då har du en plats här, du får växa med jobbet. Möjligheterna är öppna för dig.

Alla vi som jobbar på Coor har en särskild energi som vi vill sprida, vi är väldigt positiva. Det är något med sjukhusmiljön – har du en dålig dag så har någon av patienterna det värre och att tänka på det gör mig mer ödmjuk. Här blir jag en bättre människa.