Sök
Språk / Site

Språk

Våra siter

  • Kontakt
  • Språk / Site

    Språk

    Våra siter

Sök

Hasan Abay

Trots att många för tillfället arbetar hemifrån har många av våra lokalvårdare ännu mer att göra. Hasan Abay är en av dem som just nu arbetar för att hålla kontor fritt från eventuella smittrisker.

Jobba hos oss Hassan | Coor

Hasan Abay, 33, arbetar som lokalvårdare på Coor sedan i maj förra året och är placerad på ett kontor hos en av våra kunder. Han kommer innan dess från restaurangbranschen, där han har jobbat i åtta år.

– Jag är jättenöjd med det här jobbet. När jag börjar städa så blir jag glad, det blir jag även om jag städar hemma, säger han.

Lokalvårdare har en viktig roll även utan en pågående pandemi, däremot kanske deras närvaro märks extra mycket just nu. Coronakrisen innebär dessutom en del nya rutiner i arbetet.

Personalen utför förebyggande städning för att minska risken för smittspridning. Det innebär bland annat att kontaktytor så som dörrhandtag och tangentbord rengörs fler gånger per dag än tidigare – först med duk, sedan desinficering.

Specialkläder har tagits fram till medarbetarna, dessutom används plasthandskar och på städvagnarna finns handsprit tillgänglig. 

– Vi är jätterädda för corona, men jag vet att alla vi kollegor städar ordentligt. Man har också ett eget ansvar om att vara försiktig, säger Hasan Abay.

Det har även hållits genomgångar om hur man ska tänka kring sina hygienrutiner och hur ofta plasthandskarna måste bytas.

– Jag tvättar händerna i minst 20 sekunder. Jag brukar också ha dubbelhandskar på mig, ringer då mobilen så tar jag av mig första paret innan jag tar i telefonen, säger Hasan Abay.

Coronakrisen innebär inte enbart nya rutiner i arbetet. När Hasan Abay kommer hem från en arbetsdag ser han direkt till att duscha och byta kläder. Väl innanför dörren brukar hans snart tvååriga dotter vilja säga hej.

– Jag hälsar inte på min dotter förrän jag har bytt om, så att hon inte råkar ta i kläderna. Så var det inte innan corona, säger Hasan Abay.