”Här finns plats för personlig utveckling”

Driftschefen Jarmo Harjula är en av Coors många återvändare. Arbetssätten och rutinerna på Coor gör oss överlägsna, säger han.

Jarno Harjula kom till Coor när det saneringsföretag han arbetade som platschef på köptes upp av Coor 2009. Idag är han driftschef för region Mellersta Sverige med Sandviken som bas.
– Det blev ett lyft när vi kom till Coor. Vi var ju ett mindre företag med cirka 300 anställda. Med Coor kom nya system, ett strukturerat arbetssätt och tydliga rutiner, säger han.

Jarno lämnade Coor efter ett antal år för att ta ett jobb på ett företag i bygg- och anläggningsbranschen.
– Sedan kom Coor och knackade på min dörr och undrade om jag inte ville vara med och bygga upp verksamheten på fastighetssidan i mellersta Sverige, säger Jarno Harjula.

Vad var det som lockade dig att komma tillbaka till Coor?
– Det här är ett väldigt bra företag. Och om man bara ser till att anamma de mallar, system och arbetssätt som finns i företaget så är det oerhört utvecklande. Det gäller även det personliga planet. Det finns fantastiska möjligheter för personlig utveckling, säger han.

Coor har satt aggressiva mål för tillväxten fram till 2025 och det är något som också diskuterats i Jarmo Hajulas grupp.
– Min chef pratade om det häromdagen och det innebär att vi behöver göra det ännu lättare för de som kommer nya till Coor. Vi kan nog göra ännu mer med startpaket för nyanställda och så, säger han.

Vad mer kan vi göra för att bli bättre?
– Vi behöver synas mer ute i landet så att vi blir mer kända för det vi gör. Inte minst på fastighetssidan. I morgon ska jag till exempel åka ut till elprogrammet i Hofors och berätta om Coor och att vi behöver anställa. Sånt kan vi aldrig göra nog av, säger Jarno Harjula.