Driftingenjör för datahallar till Coor

Linköping

Vill du vara med och driva och utveckla vår leverans för drift av datahallar, för ett av Sveriges mest kända företag inom Telecom?

Om rollen
Rollen som driftingenjör innebär att arbeta arbeta på vår kunds anläggning i Linköping och där ingå som stöd åt kunden i projekt rörande dess driftkritiska datahallar. Som driftingenjör ansvarar du för att löpande informera kunden om status på anläggningen.

Som driftingenjör ansvarar du för arbetsuppgifter som 

 • Kapacitetsberedning och energioptimering av anläggning
 • Övervakning av anläggning med fokus på el och kyla
 • Tillsammans i driftgruppen driva och genomföra rotsaksanalyser och förbättringsarbete
 • Driva mindre projekt i egen regi
 • Ta fram rapporter med nyckeltal inför möten med kund
 • Kontinuerlig uppföljning i dags/-veckomöten med kund

Utrustning i leveransen som berör tjänsten

 • Kylanläggning. Frikyla och kylmaskiner. Datakylaggregat.
 • Ställverk (hög och lågspänning), transformatorer, dieselreservkraft, UPS
 • Drift/övervakningssystem
 • Fastighetstekniska system
 • Brandlarm och gassläckssystem

Erfarenhet och bakgrund
För att lyckas i denna roll ser vi att du har god kännedom om fastighetsteknik och någon form av el-bakgrund, eller erfarenhet av elarbeten. Du är van att arbeta fram underlag och är en fena på rapportskrivning. Du pratar svenska obehindrat och behärskar en mycket god engelska i både tal och skrift. Du är en van datoranvändare som känner dig trygg i Officepaketet. Har du en bakgrund/kännedom inom styr & regler är det en fördel. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning och/eller kommer från industrin eller annan verksamhet med kritiska leveranser.

Vi söker dig som är lösningsorienterad och nytänkande i ditt arbetssätt, du är driven och villig att utvecklas. Du är strukturerad och kan prioritera och koordinera leveransen även när tempot är högt och det är mycket på gång samtidigt. För att trivas med din roll har du liksom resten av vårt team en god social och kommunikativ förmåga med både kund och kollegor. 

Vi erbjuder
Som driftingenjör på Coor får du arbeta i en miljö som kännetecknas av en öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär med härliga kollegor. Vi sätter människan främst och vi sätter stort värde på professionalitet och trivsel. Då Coor är ett expansivt företag finns det stora möjligheter för rätt person att utvecklas inom andra ledar- eller specialistroller hos företaget.

Kontaktuppgifter och övrig information
Verkar detta intressant? För frågor om tjänsten och vad det innebär mer i detalj, kontakta gruppchef Tommy Törnqvist tfn:010-559 66 33.  Urval och intervjuer genomförs löpande och så snart vi hittat vår kandidat kan annonsen komma att stängas ner, så vänta inte med din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig! 

Om Coor Coor är Nordens ledande facility management-leverantör och är med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Vi erbjuder alla de tjänster som krävs för att ett företag eller offentlig verksamhet ska fungera bra och effektivt. Vi strävar ständigt efter att bygga team och servicelösningar som gör det möjligt för våra kunder att fokusera på vad de gör bäst. Coor är verksamt främst i Norden, men har även viss närvaro i Belgien och Estland. Coor har utsetts till ett av Sveriges Karriärföretag 2021 av Karriärföretagen.

Ansök