Sustainability Manager

Stockholm

Vill du vara med och utveckla vårt hållbarhetsarbete för att ta Coor framåt mot ett riktigt hållbart bolag? Drivs du av att driva förändring, inspirera och motivera? Coor har högt ställda ambitioner inom hållbarhet för både klimat, människa och ekonomi. Om du vill hjälpa oss att ta oss dit är detta rollen för dig!

I rollen som Sustainability Manager

  • driver du strategisk hållbarhetsutveckling på koncern-nivå, tvärs de nordiska länderna för att stärka Coors verksamhet
  • med utgångspunkt i vad som är väsentligt för Coors intressenter hjälper du till att ta fram och driva initiativ som för Coor framåt mot våra långsiktiga mål
  • får du arbeta brett - från strategi till uppföljning av bolagets mål. Här ingår både utveckling av hållbara kunderbjudanden, marknadspositionering och benchmark, coachning i verksamheten och projektledning
  • har du breda kontaktytor både inom bolaget och utanför

Coors strategi har stort fokus på hållbarhet. Konkretisering av strategin och utveckling av aktiviteter för att föra Coor i den riktningen är centralt. För att lyckas med den komplexa uppgiften, som påverkar ett stort antal medarbetare och våra affärer, är förmågan att analysera och definiera lösningar viktig men för att lyckas krävs också att du är duktig på att kommunicera och engagera andra. Som Sustainability Manager har du ett genuint intresse av hållbarhet som smittar av sig i verksamheten.

Om Group Sustainability
Vi på Group Sustainability är ett litet team med ett stort uppdrag. Vi är idag två personer som arbetar med hållbar utveckling och HSEQ på koncern-nivå. Utöver det så finns det hållbar utveckling/HSEQ i respektive land som vi arbetar tätt ihop med i nätverk.

Tjänsten rapporterar till Maria Ekman som har lång erfarenhet på Coor och HSEQ/hållbarhet.

Vår kandidat
Du har en akademisk bakgrund och cirka 3-5 års erfarenhet av hållbarhets- och/eller HSEQ-utveckling eller projektledning/verksamhetsutveckling med starkt intresse för hållbarhet. Du har vana att jobba på uppdrag av seniora beslutsfattare. Du drivs av att leda andra genom förändring och kan motivera och involvera på alla nivåer i organisationen. Du har förmågan att förenkla det komplexa, strukturera och tydliggöra budskap. Du är ambassadör och förändringsledare ut i fingerspetsarna med en pragmatisk och prestigelös inställning till att ändra angreppssätt när det behövs.

Ytterligare egenskaper som vi värderar är att du

  • är orädd att utmana gamla sanningar
  • har förmågan att lyfta blicken och se det längre, strategiska perspektivet
  • är en van presentatör med förmågan att kliva in i en ledningsgrupp och skapa trygghet
  • har ett driv att ständigt utveckla, förbättra och lösa problem
  • är ansvarstagande för den egna uppgiften, teamet och verksamheten

Tjänsten innebär många nordiska kontakter och förutsätter flytande tal i både svenska och engelska samt ett väl utvecklat skriftspråk. 

Vi erbjuder
Coor erbjuder en trygg, säker och trivsam arbetsplats. Vi erbjuder fast lön enligt kollektivavtal med avtalspension, försäkringar och andra förmåner såsom föräldralön och friskvårdsbidrag. På Coor arbetar vi aktivt med kompetens- och karriärsutveckling, för att du ska få möjlighet att utvecklas och nyttja din fulla potential. Då Coor är ett stort och expansivt företag kan du utvecklas både inom enheten såväl som inom andra delar av verksamheten.
Här blir du en del av ett team som motiverar och hjälper varandra och som tillsammans skapar en fantastisk arbetsplats och kundupplevelse!

Vår ambition är att bygga ett på riktigt hållbart företag. Vi fokuserar på ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet vilket är tre tydliga fokusområden i vår strategiska inriktning.

Ansökan och kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Navigio. Har du frågor om tjänsten eller vill skicka in din ansökan, så är du välkommen att kontakta Erik Lundquist på erik.lundquist@navigio.se

Vi söker en ny kollega så snart som möjligt och kommer arbeta löpande med intervjuer, så vänta inte med att ta kontakt med Erik.

Om Coor Coor är en av Nordens ledande serviceleverantörer inom facility management (FM). Vi samordnar, utför och utvecklar olika tjänster i och omkring en fastighet. Ambitionen är att leverera marknadens smartaste och mest utvecklade erbjudande – vi kallar det Service med IQ. Bland kunderna finns större och mindre verksamheter i många sektorer, såväl privata som offentliga. Coor bedriver verksamhet främst i Norden, men har också viss närvaro i Belgien och Estland.