Sök
Språk / Site

Språk

Våra siter

  • Kontakt
  • Språk / Site

    Språk

    Våra siter

Sök

"På Addici tar man hänsyn till individerna"

Kvällar och nätter är den tid på dygnet som Maria har mest energi. Därför passar jobbet som ronderande väktare henne utmärkt. ”Jag har aldrig trivts så bra på ett vaktbolag som jag gör på Addici”, säger Maria.

Berätta om ditt arbete!

– Jag jobbar som gruppledare och ronderande väktare här i Göteborg. Jag har varit en nattmänniska i hela mitt liv och trivs väldigt bra med att jobba kvällar och nätter. Den huvudsakliga driften för väktarbranschen är nattetid. Då kontrollerar vi att allt är stängt och låst, att inga kranar läcker och att larmet är påslaget. Jag har jobbat som ordningsvakt och väktare i tjugo år, och jag har alltid jobbat natt för jag tycker att ronderings- och larmverksamheten är mest intressant och utvecklande då. Även om du besöker samma kund varje natt så påträffar du olika saker hela tiden. Det gäller att jobba med huvudet och tänka utanför boxen. Jag tycker problemlösning är skitroligt!

Vilka typer av problem stöter man på nattetid?

– Det kan handla om en ytterdörr som inte går att stänga eller fönster som står öppna. Vi vill alltid hitta den billigaste och bästa lösningen för kunden, så man blir lite av en G.I. Joe när man försöker lösa problemen. Jag har till exempel lärt mig att stänga igen fönster från utsidan med hjälp av en tejpbit. Man har hittat sina små knep efter en hel del utomhusronderingar genom åren. Väktare kör nästan alltid ensamma i varje bil, men vi har överfallslarm och kontakt med varandra. Behöver man hjälp eller stöttning så kan man alltid ringa varandra. En morgon hade jag ett jätteproblem med ett larm. Då kunde jag ringa min kollega som kunde komma till platsen så vi kunde slå våra kloka huvuden ihop.

Vad lockade dig att söka jobbet som gruppledare på Addici?

– Jag hade jobbat i Stockholm i flera år som hundförare och flyttade tillbaka till min hemstad Helsingborg 2020. Efter flera år i Stockholm kände jag att Helsingborg var lite för litet och då sökte jag mig till Göteborg. Addici har ett väldigt gott rykte i Helsingborg så därför sökte jag jobbet som gruppledare på Addici i Göteborg. Jag har varit på de stora vaktbolagen och ville prova något annat. Jag har aldrig trivts så bra på ett vaktbolag som jag trivs på Addici. Det är det absolut bästa vaktbolaget jag har varit på.

Vad är det som gör att du trivs så bra i din roll på Addici?

– Personalpolicyn. Varje person betyder något – du räknas. På Addici tar man hänsyn till individerna och du är inte bara ett nummer på ett papper. Här har man ett långsiktigt tänk på hållbarhet hos personalen. Jag tycker att Addici har tagit hänsyn till hur man ska lägga upp arbetet så folk vill stanna kvar. Det är det som gör att jag valt att sluta med hund och stanna kvar här på Addici. Jag upplever också cheferna som lyhörda och att de verkligen tar åt sig av de idéer man kommer med. Man är inte rädd att provköra saker för att se om det blir bättre eller sämre. Vi har en nära relation med cheferna, det betyder jättemycket. Våra chefer har kontakt med alla och alla är bekväma med att höra av sig och framföra både ris och ros. Det är också unikt för Addici.