Sök
Språk / Site

Språk

Våra siter

  • Kontakt
  • Språk / Site

    Språk

    Våra siter

Sök

"Gillar man utmaningar, då är det the place to be!"

Niklas Klangegård gick i fjol från restaurangbranschen till lokalvårdsleveransen. Idag är han en logistikninja med 85 kunder i Västra Götalandsregionen.

Niklas | Coor

Niklas Klangegård är ansvarig för Coors nya lokalvårdsavtal med Västra Götalandsregionen (VGR) som kickade igång första september ifjol. Det är ett stort avtal med 85 kunder som består bland annat av olika patientmottagningar, till exempel vårdcentral och folktandvård.

Det låter som många bollar att hålla i luften – kan du jonglera?

– Man får lov att vara lite av en logistikninja för att få ihop allting. Översätter man min gamla bakgrund inom restaurang med hur det varit med uppstarten nu så är det som att jag skulle startat upp 85 små singelrestauranger utspritt över hela Göteborg. Vi fick hjälp från ett fantastiskt uppstartsteam med folk från hela Sverige. Det är otroligt starkt som bolag att rodda ihop ett så stort team med väldigt många kompetenta människor för en uppstart.

Jag började 2017 på Borealis restaurang och gick sedan vidare till Volvo och var där ansvarig för allt som hade med restaurangerna att göra på deras fabriksområde. Det var rätt mycket logistik även där.

Jag kom tidigare från ett annat stort bolag och det mindset som var inom restaurang på Coor skiljer sig rejält mot vad jag varit van vid. Man har verkligen fokuserat mycket mer på leveransen och verkligen insett att varje kund är unik och har unika behov. Det är verkligen unikt att i ett så här stort företag vara så flexibel i sin leverans.

Hur är det nu att ha bytt bana inom Coor från restaurang till lokalvård?

– Det är ganska lätt att tro att lokalvård är något enkelt. ”Det ska ju bara städas”. Men jag vill hävda att lokalvårdarna är otroligt kompetenta och mina lokalvårdare som jobbar mot VGR måste nästan ha samma avtalskunskap som jag har, för att se till att vi levererar vad vi ska göra. De är otroligt duktiga. Det är en extremt komplicerad leverans men gillar man utmaningar och att det verkligen händer saker varje dag, då är det the place to be.

Januari 2021