Sök
Språk / Site

Språk

Våra siter

  • Kontakt
  • Språk / Site

    Språk

    Våra siter

Sök

”Det är lätt att samarbeta”

Som brandskyddskoordinator på Coor får Torun Varg arbeta med det systematiska brandskyddsarbetet på kontrakt Karolinska. ”Det roligaste är att jag får vara med och se hur mitt arbete påverkar verksamheten”, säger hon.

Torun | Coor

Torun Varg är utbildad brandingenjör och i november 2020 började hon sin anställning som brandskyddskoordinator på Coor.

Hon koordinerar brandskyddet på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Bland annat planerar hon brandövningar, ser till att revisionsbesiktningar av släcksystemen genomförs och dokumenterar det som görs med brandskydden.

– Jag arbetar mycket med det systematiska brandskyddsarbetet. Det är inte jag som går brandskyddsronderna men jag har mycket kontakt med teknikern som gör det och har ansvaret för att det blir gjort så ofta som det ska, säger Torun Varg.

Under sin första månad i arbetet fick Torun Varg gå bredvid en person som sedan tidigare arbetade som brandskyddskoordinator. När hon påbörjade sin anställning fick hon även en rollbeskrivning med en lista på arbetsuppgifter.

– Det känns som ett bra ställe att arbeta på. Nu har jag inte varit här så jättelänge men det jag har sett hittills har varit bra. Det är inte så prestigefyllt utan det är lätt att samarbeta och ställa frågor till kollegor. Jag trivs jättebra, säger hon.

Vad är det roligaste i ditt arbete på Coor?

– Det roligaste är att jag får vara med och se hur mitt arbete påverkar verksamheten. Jag får se resultatet direkt. Det är också roligt att få arbeta lite mer långsiktigt med brandskyddet och se till att vi bygger upp en bra organisation kring det. Sedan tycker jag om mina kollegor, det är ett väldigt trevligt klimat, säger Torun Varg.