Västra Götalandsregionen

Coor har tecknat nytt avtal med Västra Götalandsregionen som börjar gälla den 1 september. Vi kommer att leverera lokalvård till vårdcentraler och tandvårdskliniker på framförallt Hisingen i Göteborg. Annonser för tjänsterna ser ni nedan, liksom de vanligaste frågorna med svar.

Frågor & svar

 
Måste man ha erfarenhet av lokalvård inom vården?
Det är inte ett krav, men ett starkt önskemål då kraven på städningen är mycket höga. Du behöver även extra kunskap om hygien.
 
Vad innebär extra kunskap om hygien?
För att arbeta inom vården behöver man genomgå en utbildning i basala hygienkrav, exempelvis får man inte använda parfym.
 
Var ligger vårdcentralerna?
De ligger framförallt på Hisingen i Göteborg men enstaka ställen finns centralt i Göteborg och Öckerö.
 
Kommer man att arbeta på flera ställen varje dag?
Om man arbetar på mindre vårdcentraler kan det vara aktuellt med städning på flera adresser.
 
Vilka arbetstider gäller?
Man kommer att arbeta kontorstider och blir schemalagd mellan 6.00 och 18.00.
 
Är tjänsterna på heltid?
Vi söker både heltids- och deltidspersonal.
 
Hur gammal måste man vara för att jobba här?
Du behöver ha fyllt 18 år.
 
Hur bra svenska måste jag förstå och prata?
Du måste prata och förstå svenska på en grundläggande nivå. Om du har gjort kunskapstester i svenska måste du uppvisa lägst nivå A2 enligt Europarådets skala. Det kan bli aktuellt med ett språktest på Folkuniversitetet för att säkerställa att man klarar lägst nivå A2.
 
Behöver man körkort?
Om du kommer att arbeta på flera ställen under dagen behöver du körkort, men inte om du har samma arbetsplats varje dag.
 
Får man utbildning om man inte har förkunskaper?
Du kommer att få en introduktion och genomgå utbildningen ”Cleaning the Coor way” inom tiden för provanställningen, det vill säga de första sex månaderna.
 
Om jag är rökare, blir det ett hinder?
Vår uppdragsgivare är helt rökfri och det är förbjudet att röka på deras mark. Om du är rökare behöver du byta arbetskläder innan du får påbörja/fortsätta ditt arbetspass.
 
Hur många ska ni anställa?
Vi kommer att anställa ungefär 30 personer.
 
Hur ser rekryteringsprocessen ut?
Vi kommer att gå igenom alla ansökningar löpande och de med mest relevant erfarenhet kommer vi att göra en kort telefonintervju med. Om du går vidare kommer du att träffa en av våra driftchefer på en intervju. Vi tar referenser på de personer som vi vill erbjuda ett jobb.