Sök
Språk / Site

Språk

Våra siter

  • Kontakt
  • Språk / Site

    Språk

    Våra siter

Sök
Lars och Lina | Coor

Danmarks statsminister besöker en av Coors arbetsplatser

Coor i Danmark har i samarbete med en dansk kommun och Ramsdal Gruppen skapat ett projekt på en dansk skola, där mer än hälften av de långtidsarbetslösa medborgarna har hittat ett jobb. – Detta är ett bra exempel på hur kommuner och företag tillsammans kan skapa jobb och ta socialt ansvar, sade statsminister Lars Løkke Rasmussen vid sitt besök den 14 maj 2019.

– Det gör mig väldigt glad att komma hit idag. Coor och Ikast-Brande kommun har tillsammans säkerställt vissa arbetsuppgifter, men de har också skapat en språngbräda till framtiden för de anställda i projektet. Det var väldigt inspirerande att höra deras berättelser, sade statsminister Lars Løkke Rasmussen när han besökte skolan.

Från Coor säger Annette Vindstrup, regionchef i Danmark, att Coor vill och ska ta ett socialt ansvar:

– Vi är stolta över att ge varje person möjligheten att känna sig delaktig och bidra till samhället. De medarbetare som jobbar hos oss är lojala och väldigt engagerade, vilket är lika viktigt för Coor som för våra kunder och samhället i stort.

Var femte person inom servicebranschen i Danmark kommer från initiativ med offentligt stöd

– Generellt inom servicebranschen har man goda erfarenheter av att hjälpa människor i arbetsmarknadens utkant att bli inkluderade, säger Jørgen Utzon, VD Coor i Danmark. Han fortsätter:

– Siffror från Dansk Industri visar att mer än var femte anställd inom den privata tjänstesektorn antingen är anställd i offentligt finansierade uppdrag eller har fått offentligt stöd under det gångna året. Coor är en del av en stor sysselsättningsmotor där vi får in danskar på arbetsmarknaden. Vi är stolta över att ta det ansvaret.

Titta på filmen med Line från Coor, som träffade statsministern:

Fakta om projektet

  • Projektet är ett sexårigt partnerskap med Coor Danmark, Ramsdal Gruppen och Ikast-Brande kommun
  • 31 av 41 medborgare (75 %) antingen jobbar eller är på god väg
  • 19 medborgare har blivit självförsörjande, varav 2 flexjobbar