• Kontakt
  • Språk / Site

    Språk

    Våra siter

Mattias Wahlgren, Group Innovation Manager at Coor, and Joakim Hansson, LightAir, receiving the best FM innovation award | Coor

Coor vinner innovationspris

För tredje året i rad delar IFMA ut priset för bästa FM-innovation. 2020 års pris går glädjande nog till Coor – denna gång för tjänsten vi erbjuder i samarbete med LightAir.

Som ett led i att uppmuntra och sprida innovationer som utvecklar och förbättrar FM-branschen har International Facility Management Association (IFMA) skapat ett pris för bästa FM-innovation. Juryn, som består av styrelserepresentanter från IFMA och experter inom området, har i år beslutat att priset för andra året i rad går till Coor.

LightAir är ett svenskt clean tech-bolag med fokus på ren och virusfri luft på kontor och i skolor. Med systemet Health+ kombineras två olika metoder för att uppnå detta. Genom aktiv virusbekämpning söker man upp och oskadliggör luftburna virus redan i luften med 97% effektivitet. IonFlow-teknologin som ligger bakom är testad av forskare vid Karolinska Institutet och deras slutsatser har publicerats i den vetenskapliga tidskriften Nature Scientific Reports.

Den andra delen av Health+ filtrerar inomhusluften med stor precision. Virus, bakterier och ultrafina partiklar från till exempel förbränning filtreras bort med 99,99% effektivitet för att kraftigt reducera koncentrationen i kontorslandskap och mötesrum.

Motiveringen till priset löd bland annat att det vinnande bidraget "syftar till att skapa minskad smittspridning, ökat välmående och en bättre och tryggare upplevelse av arbetsmiljön på våra arbetsplatser”.

Mattias Wahlgren, Group Innovation Manager på Coor, tog emot priset tillsammans med Joakim Hansson från LightAir.

– Det är jättekul att kunna erbjuda en lösning som skapar ett tryggare inomhusklimat, speciellt i tider som dessa. Vi tog fram och skapade erbjudandet innan pandemin då vi såg stor potential i att kunna erbjuda en hälsosam inomhusmiljö som både får anställda och företag att må bättre, anställda genom att de mår bättre och företaget för minskad sjukfrånvaro. När pandemin slog till blev vårt erbjudande än mer intressant för att kunna skapa en miljö man känner sig trygg i, säger Mattias Wahlgren.