Sök
Språk / Site

Språk

Våra siter

  • Kontakt
  • Språk / Site

    Språk

    Våra siter

Sök
We did it | Coor

Facility Management: Hur bättre anläggningar förbättrar anställdas produktivitet

Organisationer har äntligen kommit att acceptera något som varit känt sedan länge: att de anställda är deras viktigaste resurs!

Enligt en studie kan produktiviteten i en verksamhet öka med hela 20% när de anställda är nöjda och glada på arbetet. När de anställda känner sig uppskattade av organisationen och att deras arbete gör skillnad så drar både de själva och organisationen nytta av det. I takt med att den moderna arbetskraften är på uppgång har efterfrågan på facility management vuxit sig större än någonsin. Dagens arbetsplatser behöver vara utformade för att attrahera nya talanger och bevara de gamla, såväl som öka produktiviteten inom organisationen.

Genom att skapa en attraktiv, effektiv, innovativ och funktionell arbetsplats kan organisationer underlätta sina anställdas arbetsliv och öka deras motivation. För att kunna uppnå detta behöver företag tillhandahålla en arbetsmiljö som främjar arbetskraftens rörlighet, förbättrar den generella upplevelsen och underlättar för de anställda att utföra sina arbetsuppgifter. I och med att organisationer designar sina arbetsplatser enligt de senaste trenderna och med den senaste tekniken har de moderna facility management-tjänsterna sett en liknande utveckling. De har utvecklats bortom de traditionella verktygen för att kunna stödja nya arbetsmetoder i nya miljöer. I denna artikel tänkte vi ta en närmare titt på facility management och hur det kan öka produktiviteten hos de anställda oavsett vad för organisation det handlar om.

Bättre facility management leder till bättre produktivitet hos de anställda

Institute of Workplace and Facilities Management (IWFM) definerar FM som: “Processen som underhåller och utvecklar en organisations tjänster för att stödja och förbättra effektiviteten av företagets huvudsakliga verksamhet.” Några nyckelområden inom FM är lokalvård, kontorstjänster, mat & dryck, säkerhet och fastighetsservice. 

Med hjälp av smart teknologi för att sänka operationskostnader och förbättra arbetsmiljön är relationen mellan facility management och de anställdas produktivitet väldigt viktig. Eftersom det innefattar så många olika processer är effektiv FM nödvändig för alla verksamheters tillväxt och framgång. Effektiv facility management kan vara en avgörande faktor för att förbättra de anställdas produktivitet i arbetet på en daglig basis.

Coors utbud av integrerade facility management-tjänster innefattar alla mjuka och hårda FM-tjänster och består av över 100 olika inklusive lokalvård, post- och pakettjänster och matsalstjänster. Nedanför presenterar vi hur små förändringar i arbetsplatsen och underhåll av kvalitetsstandarder tillåter organisationer att bli mer effektiva och minska tiden som spenderas på att utföra onödiga uppgifter.

Facility Management: Hur det ökar de anställdas produktivitet

Vad kan en organisation göra för att minska mängden distraktioner och bli mer effektiva? Förbättrad produktivitet innebär att åstadkomma mer med samma mängd resurser. Fastigheter med den senaste moderna teknologin, högkvalitativ konferensutrustning, tjänster på plats, ergonomiska möbler, försäljningsautomater fyllda med nyttiga tilltugg, etc, kan hjälpa de anställda hålla sig engagerade. Med regelbundet underhåll, reparationer och uppgraderingar kan en organisation se till att den dagliga verksamheten flyter smidigt utan några problem. Fastighetsrelaterade incidenter eller fel som trasiga datorer eller rör kan sätta tvärstopp för de anställdas produktivitet. Effektiv FM hjälper de anställda att fokusera på deras arbete istället för att bli distraherade av trasig eller bristfällig utrustning. 

Med hjälp av tjänsterna från ett facility management-företag som Coor kan en organisation få hjälp med att stödja sina anställda med de rätta verktygen och utrustningen för att kunna utföra sina arbetsuppgifter snabbt och effektivt. För finns det något mer kontraproduktivt än att behöva vänta på att skrivaren ska börja skriva ut de viktiga dokumenten du behöver inför nästa möte? Högkvalitativ, modern utrustning och program sparar både tid och möda och gör en stor skillnad för din arbetskraft och eventuellt hur ditt företag uppfattas.

Nedan listar vi hur bättre fastigheter och arbetsplatser kan leda till en ökad produktivitet hos anställda:

Integration av Smarta System

Varför anses facility management vara räddaren av produktivitet på den moderna arbetsplatsen? Det är helt enkelt för att allt handlar om data, rapportering, analys och att vidta åtgärder. Med rätt system på plats kan ledningen i en organisation bevaka förhållandena på arbetsplatsen för att identifiera problem och leta efter förbättringsmöjligheter. Genom att till exempel se till att systemen för värme- och luftventilation fungerar, så kan du säkerställa att dina anställda är bekväma och produktiva. Faktorer som temperaturen på en arbetsplats kan direkt påverka produktiviteten hos de anställda. En studie utförd av Cornell University upptäckte att genom att öka temperaturen för luftkonditioneringen från 20 till 25 C° resulterade i att de anställda gjorde 44% mindre fel när de skrev!

Lösningen till en sådan situation skulle kunna vara integration av sensorer på arbetsplatsen. Ett facility management-system i form av smarta sensorer i konferensrum och andra kontorsutrymmen skulle kunna tillåta rummen att automatiskt anpassa sig efter personalens behov och preferenser. Denna lösning skulle säkerställa att de anställda är nöjda och bekväma på sin arbetsplats och kan ge sitt yttersta när de utför sina dagliga sysslor.

Verktyg fokuserade på produktivitet

Verksamheten kan komma att tvärstanna om det finns en flaskhals någonstans i en process. En effektiv facility management-lösning optimerar produktiviteten genom användning av specifika verktyg och funktioner vars syfte är att öka produktiviteten. Sådana program kan användas på alla organisationsnivåer från nyanställda ända upp till ledningsgruppen. Daglig användning av sådana system kan göra det logistiska och gemensamma delarna på arbetsplatsen enklare vilket resulterar i att man spenderar mer tid på att faktiskt göra något, och mindre tid på att ta hand om triviala administrativa uppgifter. Coors smarta lösningar som Coor SmartFlow och Coor SmartResponse har lanserats till förmån för både våra kunder och anställda.

Rena, Gröna och Hållbara Arbetsplatser

En grön kontorsmiljö med smarta högteknologiska lösningar som är designade att stötta de anställda motiverar dem att göra sitt yttersta. Antalet arbetare från generation Y (milleniumgenerationen) blir allt större på den moderna arbetsplatsen, och de är ute efter något mer än bara en hög lön. En arbetsgivares förmåga att anställa de mest talangfulla individerna beror delvis på företagets flexibilitet i hur den förbättrar sina anställdas produktivitet. Inom detta ingår att främja en ren, grön och inkluderande miljö för företagets tillväxt.

Hur Betydelsefullt är Effektiv FM?

Facility management har förutom potentialen att direkt förbättra produktivitet även möjligheten att influera andra delar av de anställdas liv som leder till en bättre produktivitet överlag. FM kan förbättra interaktionen mellan medarbetare så väl som tillåta dem att arbeta mer effektivt, fokuserat och motiverat. 

Facility management spelar en nyckelroll i att förbättra produktivitet som att till exempel bestämma vilka de bästa produkterna och lösningarna är för kontoret. Facility managers är alltid på utkik efter nya lösningar som kan förbättra produktiviteten hos anställda som en del i deras beslutsfattande arbetsroll. 

Avslutningsvis så har den ständigt varierande och skiftande arbetsmiljön gjort det till ett måste för ett modernt kontor att vara fullt utrustad med ett brett utbud av smarta tjänster. Nedgångna arbetsplatser är stressigt för de anställda och kan resultera i bristande engagemang, frånvaro och attrition. Om du vill att dina anställda ska göra sitt yttersta och vara nöjda med sitt jobb behöver du visa hur mycket företaget uppskattar, respekterar och värderar dem, så behöver du ge dem de bästa lokalerna du möjligen kan tillhandahålla.