Coor vinner nytt stort IFM-avtal inom olje- och gasindustrin

Coor Service Management har tecknat ett avtal med Frontica Business Solutions gällande integrerad facility management (IFM) i Fornebu, Norge.

Frontica Business Solutions erbjuder bemanning, rådgivning, teknologi, kategoristyrning och andra outsourcingtjänster till stora företag globalt. Avtalet mellan Coor och Frontica är ett IFM-avtal, som innebär att Coor tar över ansvaret för FM-tjänsterna över tid. Frontica är ansvarig för kontraktsledningen på uppdrag av dess kunder, som inkluderar Aker Solutions, MHWirth och Fjords Processing med flera. Exempel på tjänster som ingår i avtalet är lokalvård, fastighetsservice, kontorsservice, säkerhets- och receptionstjänster till kontor i sex byggnader, som rymmer 3 800 personer, samt drift av en stor personalrestaurang.

Det årliga fasta abonnemangsvolymen uppskattas till cirka 46 miljoner SEK. Utöver abonnemangsvolymen inkluderar kontraktet rörliga tilläggs-/projektvolymer. Leveransen startar den 1 juli 2015.

- Detta är en fantastisk affär som innebär att vi ytterligare stärker vår position inom olje- och gasindustrin, där vi tidigare har avtal med bland annat Statoil och Aibel. Vi ser fram mot uppgiften att i nära samarbete med våra kunder utveckla FM-tjänsterna och den integrerade leveransen så att den över tid stödjer deras kärnverksamhet optimalt, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef för Coor Service Management.

Mer information, pressbilder etc finns på www.coor.com. För ytterligare information, kontakta

Mikael Stöhr, vd och koncernchef, Coor Service Management, +46 10 559 59 35, mikael.stohr@coor.com

Klas Elmberg, vd, Coor Service Management i Norge, +47 45 238 125, klas.elmberg@coor.com

Åsvor Brynnel, Hållbarhets- och Kommunikationschef, Coor Service Management +46 10 559 54 04, asvor.brynnel@coor.com