Coor förlänger IFM-avtal med Tieto i Skandinavien

Coor har förlängt samarbetsavtalet med Tieto för leverans av ett stort antal integrerade Facility Management-tjänster (IFM) i Sverige, Norge och Danmark.

Tieto är en av Nordens ledande IT-leverantörer med verksamhet på drygt 20-talet orter i Skandinavien. Avtalet mellan Tieto och Coor innebär att Coor tar ett övergripande ansvar för att samordna, utföra och utveckla ett stort antal FM-tjänster såsom receptionsservice, säkerhet inom brand & bevakning, konferenstjänster, helpdesk, lokalvård, miljöcertifiering, återvinning, kaffe & catering, post & gods, omlokaliseringsprojekt mm. Avtalet löper på 2 år, och årsvolymen uppskattas till 55 MSEK.

-     Tieto och Coor har haft ett nära samarbete under många år med ett gemensamt fokus på innovation och utveckling. Detta har visat sig givande för båda parter och vi är mycket tacksamma över att kunna fortsätta utveckla vårt partnerskap och addera ytterligare tjänster som stödjer Tietos verksamhet optimalt, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef på Coor.

Det nya samarbetsavtalet utökas främst genom att Coor ska bistå Tieto inom miljöhantering & certifiering, stödja Tietos medarbetare med kommunikationsteknik samt leda förändringsarbete kopplat till flyttprojekt eller en omorganisation.

För mer information, pressbilder etc hänvisas till www.coor.se eller:

Mikael Stöhr, vd och koncernchef på Coor, + 46 10 559 59 62, mikael.stohr@coor.com

AnnaCarin Grandin, vd för Coor i Sverige, +46 10 559 59 57 70, annacarin.grandin@coor.com

Åsvor Brynnel, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Coor, +46 10 559 54 04, asvor.brynnel@coor.com