Drönare effektiviserar fastighetsservicen

Coor lanserar under namnet Coor SmartDrone en grupp servicetjänster som gör drift och underhåll av fastigheter effektivare och säkrare.

Med Coor Smart Drone används drönare för att från hög höjd inspektera, dokumentera och kartlägga fastigheten på ett effektivt och säkert sätt. Genom användandet av drönare går det lättare och snabbare att nå otillgängliga ytor eller objekt, och via högupplösta kameror kan både video och stillbilder levereras till piloten på marken.

- Istället för att behöva klättra på fasader och upp på tak kan våra tekniker nu utföra flera av sina uppdrag från marken vilket är både mer effektivt och förbättrar arbetsmiljön, säger Henrik Gustafsson, Regionchef Fastighet Mälardalen

Coor SmartDrone består av tjänsterna:

  • SmartDrone Inspection
    Används för inspektion av t.ex. tak, fasader, master, skorstenar
  • SmartDrone Documentation
    Används för dokumentation av t.ex. skador och underhållsbehov
  • SmartDrone MappingAnvänds för t.ex. fotografering, kartläggning och mätning av byggnader och markområden

Coor SmartDrone ingår i Coor Smart Solutions som är servicetjänster för arbetsplatser och fastigheter, baserade på ny teknik. Dessa innovativa servicetjänster är utformade för att underlätta vardagen för både de som arbetar på ett kontor eller i en fastighet,  de som köper servicetjänster och för Coors egna medarbetare.Mer information finns på Coors hemsida.

Mer information, pressbilder etc finns på www.coor.se. För ytterligare information, kontakta

Henrik Gustafsson, Kontraktschef, Coor Service Management
+46 10 559 59 59, henrik.gustafsson@coor.com

Åsvor Brynnel, Kommunikations- och Hållbarhetschef, Coor Service Management
+46 10 559 54 04, asvor.brynnel@coor.com