Coor först i Europa med nästa generations städrobot

Återigen är Coor först med en ny banbrytande städrobot, som är den första professionella borstvalsdammsugaren för offentliga miljöer. Den nya innovativa roboten utför lokalvård både snabbt och hållbart med hög städkvalitet.

Taski Aerobot 1850 är en städrobot som utför arbetet utan förare. 16 sensorer “ser” 360 grader runt roboten, vilket gör den säker för omgivningen. Den kan dessutom stanna på 0,48 sekunder, vilket är snabbare än reaktionstiden hos en människa. Roboten utför konsekvent de dagliga golvrengöringsrutinerna och städar upp till 1 000 kvm per timme.

-       Det här är en mycket spännande innovation. Vi testar roboten på vårt huvudkontor för att sedan kunna ta ut den till våra kunder. Fördelarna är många, exempelvis så har den ett miljövänligt filtreringssystem av luften som ger dokumenterad mycket bra städkvalitet. Dessutom kan lokalvårdarna omdisponera sitt arbete för att utföra mer komplexa uppgifter. En win-win situation helt enkelt, säger Karin Sparr, affärsenhetschef Specialisttjänster på Coor.

Roboten invigdes på Coors kontor den 4 maj, då den också döptes till "Jim".

-       Coor erbjuder intelligenta servicelösningar som hela tiden utvecklas och anpassas till kundernas förändrade förutsättningar och utmaningar. Vår ambition är att ligga i utvecklingens framkant, vilket denna produktlansering är ett bevis på. Att använda QR-koder, sensorer, drönare och olika robotar i våra leveranser blir allt vanligare idag, säger Rikard Wannerholt, chef för Verksamhetsutveckling och Transformation.

Mer information, pressbilder etc finns på www.coor.com. För ytterligare information, kontakta:
Karin Sparr Affärsenhetschef, Specialisttjänster +46 10 559 65 95 karin.sparr@coor.com
Rikard Wannerholt Chef Verksamhetsutveckling och Transformation +46 70 236 44 51 rikard.wannerholt@coor.com
Sofie Schough Kommunikationschef, Coor i Sverige +46 10 559 59 83 sofie.schough@coor.com