Marcus Karsten ny VD för Coor i Finland

Marcus Karsten tillträder som VD för Coor i Finland 1 oktober 2018, och tar plats i koncernledningen. Karsten efterträder Johan Mild som valt att lämna bolaget.

Marcus Karsten kommer närmast från rollen som VD för Bravida Finland, och innan dess var han VD för Lemminkäinen Talotekniikka Oy, även det ett bolag inom fastighetsservicebranschen.

– Jag är mycket glad över att kunna hälsa Marcus välkommen till Coor. Han har en bred erfarenhet både som ledare och från fastighet och service, och jag är övertygad om att han kommer att blir en stor tillgång för vår fortsatta utveckling av Coor i Finland, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef på Coor.

Mer information, pressbilder etc. finns på www.coor.com. För ytterligare information, kontakta:

Mikael Stöhr, Vd och koncernchef, Coor

+46 10 559 59 35

mikael.stohr@coor.com 

Magdalena Öhrn, Kommunikationsdirektör, Coor

+46 10 559 55 19

magdalena.ohrn@coor.com 

Denna information är sådan information som Coor Service Management Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 september 2018 klockan 08:00 CET.

Coor är en ledande facility management-leverantör i Norden, inriktad främst mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM). Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice (soft FM), fastighetsservice (hard FM) och strategiska rådgivnings­tjänster avseende utveckling av kundernas serviceverksamhet. Coor skapar värde genom att utföra, leda, utveckla och effektivisera kundernas serviceverksamheter så att de över tid stödjer kundernas kärnverksamhet optimalt. Bland kunderna finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, Det Norske Veritas, E.ON, Ericsson, EY, NCC, Politiet (danska polisen), Saab, Sandvik, SAS, Statoil, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.  

Coor startade sin verksamhet 1998 och är sedan juni 2015 noterat på Nasdaq Stockholms-börsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se