Coor förlänger avtal med Aibel

Coor har levererat integrerade FM-tjänster till Aibel sedan 2014 och nu förlängs avtalet med Aibel fram till 2022 då Aibel utlöser en option på ytterligare två år. Avtalet förväntas omsätta ca 70 MSEK på årsbasis.

Aibel är ett ledande serviceföretag som arbetar inom olja, gas och förnybar energi. Det förlängda IFM-avtalet omfattar integrerade facility management-tjänster såsom fastighetsservice, säkerhet, lokalvård, restaurang samt post- och receptionstjänster på samtliga av Aibels kontor och anläggningar över hela Norge.

- Offshore-marknaden är viktig för Coor och vi är mycket glada över att Aibel ger oss förlängt förtroende. Detta är andra gången som Aibel väljer att utlösa en option i kontraktet och vi är väldigt stolta över detta. Kontraktet bygger på partnerskap där förbättringar och ömsesidig dialog står i fokus och vi ser fram emot att fortsätta utveckla serviceleveransen. Det förlängda avtalet förstärker dessutom vårt nordiska marknadsledarskap vad gäller IFM, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef på Coor.

 

Mer information, pressbilder etc finns på www.coor.com. För ytterligare information, kontakta:

Mikael Stöhr ,Vd och koncernchef, Coor
+46 10 559 59 35
mikael.stohr@coor.com

Magdalena Öhrn, Kommunikationsdirektör, Coor
+46 10 559 55 19
magdalena.ohrn@coor.com

 

Coor är en ledande facility management-leverantör i Norden, inriktad främst mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM). Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivnings­tjänster avseende utveckling av kundernas serviceverksamhet. Coor skapar värde genom att utföra, leda, utveckla och effektivisera kundernas serviceverksamheter så att de över tid stödjer kundernas kärnverksamhet optimalt. Bland kunderna finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, Det Norske Veritas, E.ON, Ericsson, EY, NCC, Politiet (danska polisen), Saab, Sandvik, SAS, Equinor, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.

Coor startade sin verksamhet 1998 och är sedan juni 2015 noterat på Nasdaq Stockholms-börsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se