Coor förlänger IFM-avtal med Aker Solutions

Coor har levererat integrerade facility management-tjänster till Aker Solutions sedan 2015 och nu förlängs avtalet fram till 2025. Avtalet förväntas omsätta ca 130 MSEK på årsbasis.

Aker Solutions är ett globalt företag som levererar produkter, system och tjänster till olje- och gasindustrin. Det förlängda IFM-avtalet omfattar lokalvård, fastighetsservice, kontorsservice, personalrestauranger, säkerhetstjänster och receptionstjänster, som ska levereras till tio av Aker Solutions kontors- och produktionsanläggningar i Norge.

- Vi är mycket glada över att Aker Solutions ger oss förlängt förtroende. Vi ser fram emot att utveckla samarbetet de kommande åren. Det förlängda avtalet förstärker dessutom vårt marknadsledarskap vad gäller IFM, både i Norge och i Norden i stort, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef på Coor.

Mer information, pressbilder etc finns på coor.com. För ytterligare information, kontakta:

Mikael Stöhr, vd och koncernchef, Coor

+46 10 559 59 35

mikael.stohr@coor.com

Magdalena Öhrn, kommunikationsdirektör, Coor

+46 10 559 55 19

magdalena.ohrn@coor.com

Coor är en ledande facility management-leverantör i Norden, inriktad främst mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM). Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster avseende utveckling av kundernas serviceverksamhet. Coor skapar värde genom att utföra, leda, utveckla och effektivisera kundernas serviceverksamheter så att de över tid stödjer kundernas kärnverksamhet optimalt. Det kan bl a handla om fastighetsservice, lokalvård, restaurang samt post- och receptionstjänster. 

Bland kunderna finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, Det Norske Veritas, E.ON, Ericsson, Equinor, ICA, NCC, Politiet (danska polisen), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan, Volvo Cars och Volvo Group.

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se