Coor förnyar nordiskt IFM-avtal med Tieto

Coor har förnyat avtalet med Tieto för leverans av ett stort antal integrerade Facility Management-tjänster (IFM) på ett 30-tal orter i Sverige, Norge och Danmark. Affären, som i storleksordning motsvarar tidigare avtal, löper över en avtalsperiod om två år, med möjlighet till förlängning.

Det nya avtalet innebär att Coor tar ett övergripande ansvar för att samordna, utföra och utveckla ett stort antal FM-tjänster såsom receptionsservice, konferenstjänster, säkerhet inom brand & bevakning, post & gods, växeltelefoni, vaktmästeri, kaffe & catering, lokalvård, avfallshantering, kvalitetssäkring av ISO certifiering mm.

- Tieto är en nordisk champion inom sin bransch vilket passar Coor som nordisk marknadsledare inom IFM som hand i handsken. Vårt gemensamma fokus på innovativa servicelösningar driver utvecklingen framåt, kommenterar Mikael Stöhr, vd och koncernchef Coor.

För mer information, pressbilder mm, besök www.coor.se eller kontakta:

Magdalena Öhrn, Kommunikationsdirektör, Coor

+46 10 559 55 19

magdalena.ohrn@coor.com

Coor är en ledande facility management-leverantör i Norden, inriktad främst mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM). Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivnings­tjänster avseende utveckling av kundernas serviceverksamhet. Coor skapar värde genom att utföra, leda, utveckla och effektivisera kundernas serviceverksamheter så att de över tid stödjer kundernas kärnverksamhet optimalt. Det kan bl a handla om fastighetsservice, lokalvård, restaurang samt post- och receptionstjänster. Bland kunderna finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, Det Norske Veritas, E.ON, Ericsson, Equinor, EY, NCC, Politiet (danska polisen), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.

Coor startade sin verksamhet 1998 och är sedan juni 2015 noterat på Nasdaq Stockholms-börsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se

Tieto vill omsätta möjligheterna i den datadrivna världen till värde för människor, företag och samhället i stort. Vi har som mål att vara förstahandsvalet för kunder som vill förnya sina affärsverksamheter. Vi kombinerar vår mjukvara och våra tjänster med ett starkt driv för innovationssamarbeten och ekosystem. www.tieto.se