Coor tecknar nytt IFM-avtal med ICA

Coor har tecknat ett nytt femårigt Integrerat Facility Management-avtal med ICA, ett ledande detaljhandelsföretag med fokus på mat och hälsa i Sverige och Baltikum. Uppdraget kommer att starta 1 november 2019 och har ett årligt kontraktsvärde av cirka 160 MSEK, varav cirka 100 MSEK är abonnemang, medan resterande är estimerade uppdragsvolymer.  Kontraktet löper över fem år med möjlighet till förlängning.

Det nya IFM-uppdraget innebär att Coor ska leverera fastighetstjänster, arbetsplatstjänster och säkerhetstjänster till 17 av ICAs lager- och logistikanläggningar och kontor i Sverige, inklusive ICAs nya huvudkontor i Solna.

– Vi är väldigt glada över att få förnyat förtroende av ICA efter några års uppehåll i vårt samarbete, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef på Coor. Det nya avtalet är det största svenska IFM-avtalet på marknaden hittills i år, vilket befäster Coors nordiska marknadsledarskap ytterligare.

 

Mer information, pressbilder etc finns på www.coor.comFör ytterligare information, kontakta:

Mikael Stöhr ,Vd och koncernchef, Coor
+46 10 559 59 35
mikael.stohr@coor.com

Magdalena Öhrn, Kommunikationsdirektör, Coor
+46 10 559 55 19
magdalena.ohrn@coor.com

 

Denna information är sådan information som Coor Service Management Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 juni 2019 klockan 10:00 CET.

 

Coor är en ledande facility management-leverantör i Norden, inriktad främst mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM). Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivnings­tjänster avseende utveckling av kundernas serviceverksamhet. Coor skapar värde genom att utföra, leda, utveckla och effektivisera kundernas serviceverksamheter så att de över tid stödjer kundernas kärnverksamhet optimalt. Bland kunderna finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, Det Norske Veritas, E.ON, Ericsson, EY, NCC, Politiet (danska polisen), Saab, Sandvik, SAS, Equinor, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.

Coor startade sin verksamhet 1998 och är sedan juni 2015 noterat på Nasdaq Stockholms-börsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se