Klas Elmberg ny CFO på Coor

Klas Elmberg tillträder som CFO och IR-direktör i Coor 1 augusti 2019. Klas efterträder Olof Stålnacke som valt att lämna bolaget.

Klas Elmberg kommer närmast från rollen som CFO och vice vd för Coor i Sverige. Han har varit på Coor i elva år och har haft ett flertal roller inom bolaget, bl a vd för Coor i Norge och affärsenhetschef på Coor i Sverige. Klas Elmberg har även bl a erfarenhet som managementkonsult på Accenture.

– Jag är mycket glad över att Klas har tackat ja till rollen som CFO och IR-direktör. Han har en bred erfarenhet från Coor och en gedigen finansiell erfarenhet och kommer att bidra starkt till vår fortsatta utveckling. Att vi gör en intern rekrytering visar också på den bredd av ledarskap och väl fungerande processer för successionsplanering vi har inom Coor, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef på Coor.

Klas Elmberg har suttit i Coors koncernledning sedan 2014, vilket han kommer att fortsätta göra i sin nya roll.

Mer information, pressbilder etc. finns på www.coor.com. För ytterligare information, kontakta:

Mikael Stöhr, Vd och koncernchef, Coor

+46 10 559 59 35

mikael.stohr@coor.com

Magdalena Öhrn, Kommunikationsdirektör, Coor

+46 10 559 55 19

magdalena.ohrn@coor.com

Denna information är sådan information som Coor Service Management Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 maj 2019 klockan 08:00 CET.

Coor är en ledande facility management-leverantör i Norden, inriktad främst mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM). Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivnings­tjänster avseende utveckling av kundernas serviceverksamhet. Coor skapar värde genom att utföra, leda, utveckla och effektivisera kundernas serviceverksamheter så att de över tid stödjer kundernas kärnverksamhet optimalt. Bland kunderna finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, Det Norske Veritas, E.ON, Ericsson, NCC, Politiet (danska polisen), Saab, Sandvik, SAS, Equinor, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.

Coor startade sin verksamhet 1998 och är sedan juni 2015 noterat på Nasdaq Stockholms-börsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se