AnnaCarin Grandin ny koncernchef på Coor

AnnaCarin Grandin tillträder som koncernchef i Coor 1 augusti 2020. AnnaCarin Grandin efterträder Mikael Stöhr som valt att lämna bolaget.

AnnaCarin Grandin kommer närmast från rollen som VD för Coor i Sverige. Hon har varit på Coor i 19 år, och har haft ett flertal roller inom företaget, bl a vd för Coor i Norge, affärsenhetschef och kontraktschef. AnnaCarin Grandin har även erfarenhet från Sveriges Kommuner och landsting (idag SKR) och Dalkia (idag Lassila & Tikanoja).

– Jag är mycket glad över att AnnaCarin har tackat ja till rollen som koncernchef. Hon har en bred erfarenhet från koncernen och har drivit utvecklingen av Coor i Sverige på ett fantastiskt sätt, säger Mats Granryd, styrelseordförande i Coor.

– Det känns otroligt spännande att ta vid och fortsätta skapa Nordens mest välmående och välfungerande arbetsplatser för våra kunder. Jag har en genuin passion för facility management, service och människor – och såklart för Coor, säger AnnaCarin Grandin, tillträdande koncernchef på Coor.

Rekryteringen av en efterträdare till AnnaCarin har påbörjats.

Informationen offentliggörs enligt lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 22 juni 2020 kl. 08.00 CEST.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mats Granryd, styrelseordförande, Coor, tel +44 75 40 15 88 88

mgranryd@gsma.com

AnnaCarin Grandin, tillträdande vd och koncernchef, Coor, +46 10 559 57 70

annacarin.grandin@coor.com

Magdalena Öhrn, Kommunikationsdirektör, Coor, +46 10 559 55 19

magdalena.ohrn@coor.com

Coor är en ledande facility management-leverantör i Norden, inriktad främst mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM). Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster avseende utveckling av kundernas serviceverksamhet. Coor skapar värde genom att utföra, leda, utveckla och effektivisera kundernas serviceverksamheter så att de över tid stödjer kundernas kärnverksamhet optimalt. Det kan bl a handla om fastighetsservice, lokalvård, restaurang samt post- och receptionstjänster. Bland kunderna finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, Det Norske Veritas, E.ON, Ericsson, Equinor, ICA, NCC, Politiet (danska polisen), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan, Volvo Cars och Volvo Group.

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se