Equinor förlänger offshore-avtal med Coor

Coor har sedan 2015 levererat facility management-tjänster till fem av Equinors oljeplattformar. Nu har Equinor valt att förlänga avtalet med tre år genom att utlösa optionen i kontraktet. Avtalet har ett årligt värde av knappt 200 MSEK. Förlängningen gäller från 1 juli 2020.

Coor ansvarar för att utföra och utveckla ett antal servicetjänster till Equinors medarbetare som arbetar på bolagets oljeplattformar. Det är bl a restaurang, lokalvård, logi och reception. Coor har drygt 200 anställda offshore.

– Offshore-leveransen är ett spännande kontrakt, med stort fokus på hälsa och säkerhet i en miljö olik våra andra kontrakt. Att vi på Coor kan driva och utveckla ett sådant kontrakt är ett tydligt bevis för vårt breda kunnande. När Equinor nu väljer att förlänga avtalet befäster vi vår position som marknadsledare inom IFM i både Norge och Norden i stort, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef, Coor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mikael Stöhr, koncernchef och VD, Coor

+46 10 559 59 35

mikael.stohr@coor.com

Klas Elmberg, CFO och IR-direktör, Coor

+46 10 559 65 80

klas.elmberg@coor.com

Magdalena Öhrn, kommunikationsdirektör, Coor

+46 10 559 55 19

magdalena.ohrn@coor.com

Coor är en ledande facility management-leverantör i Norden, inriktad främst mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM). Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster avseende utveckling av kundernas serviceverksamhet. Coor skapar värde genom att utföra, leda, utveckla och effektivisera kundernas serviceverksamheter så att de över tid stödjer kundernas kärnverksamhet optimalt. Det kan bl a handla om fastighetsservice, lokalvård, restaurang samt post- och receptionstjänster. Bland kunderna finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, Det Norske Veritas, E.ON, Ericsson, Equinor, ICA, NCC, Politiet (danska polisen), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan, Volvo Cars och Volvo Group.

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se