Magnus Wikström blir ny ordinarie vd för Coor i Sverige

Magnus Wikström blir ny ordinarie vd för Coor i Sverige. Han kommer närmast från tjänsten som affärsenhetschef för Fastighet och Säkerhet på Coor i Sverige och har fungerat som tillförordnad vd för Coor i Sverige sedan 1 augusti 2020, då den tidigare vd:n AnnaCarin Grandin axlade rollen som ny koncernchef i Coor.

Magnus Wikström har närmare 20 års erfarenhet av olika ledande positioner inom Coor och känner den svenska verksamheten mycket väl. 

- Det är med stor glädje jag permanentar tillsättningen av Magnus Wikström som ny vd för Coors svenska verksamhet. Det visar på styrkan i Coors förmåga att internt utveckla starka ledare, något som bidrar till både kontinuitet och framgång, säger AnnaCarin Grandin, vd och koncernchef Coor.

- Jag är både tacksam och ödmjuk inför förtroendet och ser fram emot att fortsätta skapa framgång tillsammans med alla kompetenta medarbetare i Coor, säger Magnus Wikström, tillträdande ordinarie vd Coor i Sverige.

Magnus Wikström tillträder sin nya roll den 1 november 2020.

Mer information, pressbilder etc. finns på www.coor.com. För ytterligare information, kontakta:

AnnaCarin Grandin, vd och koncernchef, Coor

+46 10 559 57 70

annacarin.grandin@coor.com

Magdalena Öhrn, Kommunikationsdirektör, Coor

+46 10 559 55 19

magdalena.ohrn@coor.com

Denna information är sådan information som Coor Service Management Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 oktober 2020 klockan 08:00 CEST.

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens mest välmående och välfungerade arbetsmiljöer. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, DNV-GL, E.ON, Ericsson, Equinor, ICA, NCC, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagar-myndigheten), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars.

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se