Staffan

Kom ihåg var du såg det först

Jag är verkligen glad över att få välkomna dig till det här numret av Nova. Vår ambition är att skriva om aktuella och relevanta frågor samt händelser som inspirerar våra kunder, både inom den offentliga och privata sektorn. Det tycker jag att vi har lyckats med det i detta nummer, eller vad säger du?

Att hantera olika servicetjänster, som utförs på en och samma plats (anläggning eller kontor) som en integrerad helhet och utifrån ett processorienterat synsätt har många fördelar – inte minst möjligheten till lokala synergier. Under mina 12 år i branschen har jag gång på gång sett vilka kvalitativa och ekonomiska vinster det finns att göra.

Det är därför tråkigt att konstatera att integrerade lösningar fortfarande är ovanliga inom den offentliga sektorn. Vi tror, att regelverket kring offentliga upphandlingar kan vara en del av orsaken till det. Som det ser ut i dag resulterar offentliga upphandlingar oftast i att den billigaste lösningen väljs framför den bästa. Att Kammarkollegiet inom kort presenterar en ny vägledning som syftar till att stödja att man i offentliga upphandlingar premiera innovativa, kvalitativa lösningar känns därför mycket glädjande. Förhoppningsvis kommer detta att hjälpa fler offentliga aktörer att välja bättre lösningar – till nytta för vården, skolan och omsorgen.

Här i Nova kan du läsa en intervju med Agneeta Anderson på Kammarkollegiet, som presenterar olika upphandlingsformer som premierar innovation och kvalitet. Vi tipsar också om nyheter inom lokalvården, som vår lokalvårdsexpert Lars-Olov Hedman har varit med om att utveckla, och om det nya framtidsyrket work space manager. Och, som om inte det är nog, delar vi med oss av våra erfarenheter om framgångsrik leverantörsstyrning under vinjetten "Outsourcingskolan".

Som sagt så hoppas och tror jag att du som läsare har stor glädje och nytta av Nova. Hur väl vi lyckas kan förstås bara våra läsare avgöra. Om du vill diskutera någon av våra artiklar eller är nyfiken på våra lösningar är du välkommen att kontakta mig direkt. Jag ser fram mot ditt samtal!

Stockholm i oktober 2012

Staffan Ebenfelt
Verkställande direktör, Coor i Sverige

Är du nyfiken på Coor eller vill veta mer om vår verksamhet? Kontakta mig gärna!

Tel +46 8 553 959 95, staffan.ebenfelt@coor.com