Staffan

Det enda som är bestående är förändring

Mycket har hänt under året som gått, och det sista kvartalets nyhetsflöde har överträffat det mesta. På tolv år har Coor vuxit och utvecklats till att bli den ledande leverantören av integrerade servicelösningar. Och resan är långtifrån slut.

Varje gång jag summerar det gångna året häpnar jag över hur mycket som har hänt. Ta 2012 som exempel. Vi har startat ett flertal nya samarbeten, inte minst med den danska Polisen och Unibail-Rodamco i Sverige. Vi har förlängt viktiga avtal med ICA, Logica och SAS. Vi har utvecklat och lanserat ett nytt mat- och dryckkoncept. För 2012 kommer vi att omsätta cirka sju miljarder kronor, och vi är i dag över 5 500 medarbetare. Dessutom hoppas vi kunna slutföra förvärvet av Addici före årsskiftet, vilket adderar 1 300 duktiga medarbetare, drygt en miljard kronor i omsättning och flera nya kunder.

Vi har även genomfört en del ledningsförändringar. Under början av 2013 kommer vi att få en ny koncernchef, Mikael Stöhr. Jag har haft förmånen att träffa honom vid ett par tillfällen, och är övertygad om att han är rätt man för att driva verksamheten vidare. Jag ser verkligen fram mot att få jobba tillsammans med honom, även om det kommer att bli i en annan roll än den jag har nu. Efter tolv spännande år som ansvarig för den svenska verksamheten känner jag att det är dags att kliva åt sidan och lämna över till nya krafter. Min efterträdare heter Ulf Wretskog, som jag tror att många av er redan har mött. Han har jobbat länge i olika chefsbefattningar inom Coor, främst i den svenska och finska verksamheten. Du hittar en kort presentation av Ulf i detta nummer av Nova.

Visst finns det saker vi kan göra bättre, men det finns en stark och ärlig ambition att alltid förbättra och utveckla vår verksamhet och leverans.

Staffan Ebenfelt, VD, Coor Service Management

Det betyder att detta är den sista ledaren jag skriver i Nova. Jag skulle vilja avsluta min tid som ledarskribent med att återigen lyfta fram det som jag tycker utmärker Coor allra mest – förändringsvilja, flexibilitet och utveckling. Visst finns det saker vi kan göra bättre, men det finns en stark och ärlig ambition att alltid förbättra och utveckla vår verksamhet och leverans. Och detta är en stark framgångsfaktor. Det enda vi vet om framtiden är att den ser annorlunda ut, och förändringsbenägna aktörer har lättare att anpassa sig till en föränderlig omvärld.

Med detta vill jag tacka för mig, och tillönska er alla en God Jul och Gott Nytt år.

Stockholm i december 2012
Staffan Ebenfelt

Staffan Ebenfelt

Koncernutveckling

+46 (0)10-559 59 95

staffan.ebenfelt@coor.com