mikaelstohr

Ny på jobbet

Mikael Stöhr är ny koncernchef på Coor. Här hittar du ett miniporträtt, och i nästa nummer bjuder vi på en längre intervju.

Vem är Mikael Stöhr?

Mikael Stöhr är VD och koncernchef i Coor Service Management sen 4 mars 2013.

Ett miniporträtt

Namn: Mikael Stöhr
Född: 1970 i Malmö (Sverige)
Utbildning: Jurist- och ekonomexamen från Lunds Universitet
Bor: Stocksund, strax norr om Stockholm
Familj: Gift med Cecilia. Två barn, Erik (8) och Oscar (6)

Var jobbade du innan Coor?

Sedan 2009 har jag arbetat som koncernchef och VD för logistikföretaget Green Cargo, som kör in- och utrikes godstransporter med tåg. Verksamheten omsätter cirka 6,5 mdSEK och sysselsätter cirka 2 500 personer. Det är en mycket spännande verksamhet och marknad. Green Cargo levererar främst till svensk basindustri, och bland de största kunderna kan nämnas SCA, Outokumpu, SSAB och Stora Enso.

Vad gjorde du innan dess?

Jag har en ganska bred bakgrund från industri- och tjänsteverksamhet, och har haft olika roller både i Sverige och utomlands (främst i Ryssland). Jag började min karriär som jurist på Mannheimer Swartling, och arbetade senare som konsult på McKinsey & Co. Efter några år som chef på Exportrådet i Ryssland började jag inom Axel Johnson-koncernen (ett svenskägt, internationellt handels- och tjänsteföretag). Där har jag haft olika chefspositioner, senast som VD och koncernchef för Axindustries. År 2009 gick jag därifrån till rollen som VD och koncernchef på Green Cargo.

Jag trivs i högt tempo och gillar när det händer mycket.

Mikael Stöhr, VD och koncernchef, Coor Service Management

Vad utmärker dig som person?

Det är svårt att svara på själv, men jag tror nog att jag uppfattas som en handlingskraftig och drivande person – och ibland kanske något otålig. Jag trivs i högt tempo och gillar när det händer mycket.

Vad gör du på fritiden?

Fritiden ägnar jag helst åt att umgås med familj och vänner. Jag gillar att läsa, särskilt historiska böcker. Jag försöker också spela en del golf, men tyvärr blir det inte så mycket som jag skulle önska. Just nu ägnar jag mig mycket åt familjens relativt nyinköpta sommarställe i Skanör, som vi renoverar och inreder.

Pressbilder

Pressbilder på Mikael Stöhr finns att ladda ner från Bilder och grafik

Kontaktuppgifter

Mikael Stöhr, +46 (0)10-559 59 35, mikael.stohr@coor.com