ulf wretberg

Strategiska partnerskap är det nya svarta

I slutet av februari 2015 mottog Coor i Danmark tillsammans med vår kund Politiet ett hedrande pris för ett unikt offentligt-privat samarbete som präglas av nytänkande och innovation. Samarbetet bygger på en modell, där medarbetare och ledning i både beställar- och leverantörsorganisationen arbetar gemensamt för att förbättra arbetsmiljö, effektivitet, miljö och kvalitet.

Ömsesidiga mål, förtroende, nytänkande och gemensam problemlösning är nyckelbegrepp för det hyllade samarbetet. I mångt och mycket är det samma begrepp som ligger till grund för det som kallas vested outsourcing, och som är den stora snackisen i branschen just nu. I detta nummer av Nova bjuder vi på en intervju med David Frydlinger, som är en av de främsta experterna på området i Norden. Vi delar också med oss av våra erfarenheter från det prisbelönta strategiska partnerskapet med Politiet.

Du kan även läsa om våra ansträngningar för en bättre miljö. Det handlar både om insatser i vår egen verksamhet, men också om den strukturerade miljörådgivning vi erbjuder våra kunder i samband med en årlig miljögranskning. Det som gör vår miljögranskning unik är att den är så heltäckande, och omfattar den alla servicetjänster som vi levererar. Dessutom har vi använt kraven i alla större, erkända miljömärkningar, till exempel Svanen och Krav, som utgångspunkt för våra kriterier. Det innebär att vi vågar utlova att vår miljömärkning, Coor Green Services, är den i särklass bästa som finns på marknaden idag.

Ömsesidiga mål, förtroende, nytänkande och gemensam problemlösning är nyckelbegrepp för det hyllade samarbetet.

Ulf Wretskog, VD, Coor Service Management

Vår ambitiösa miljögranskning uppskattas av allt fler kunder, och nytt för i år är att vi kan erbjuda miljögranskningen även till siter som vi inte levererar service till. Som du kanske förstår är vi omåttligt stolta över Coor Green Services. Det är ett verktyg som hjälper oss att kunna bidra med kvalificerad miljörådgivning till våra kunder, och som därtill leder till positiva effekter på miljön.

Med det önskar jag er en trevlig läsning – och en minst lika trevlig påskhelg!

Stockholm den 30 mars 2015

Ulf Wretskog
vd, Coor Service Management i Sverige

Ulf Wretskog

Ulf Wretskog

VD, Sverige

+46 (0)10-559 59 40

ulf.wretskog@coor.com