Länsförsäkringar

Länsförsäkringar är Årets Miljöstjärna

För att premiera ett aktivt miljöarbete har Coor instiftat priset Årets Miljöstjärna. Priset delas ut till den kund i Sverige som utmärker sig i arbetet med att skapa mer långsiktigt hållbara servicetjänster.

Till grund för utnämningen ligger en omfattande miljögranskning av de servicetjänster som Coor utför till sina kunder. Miljögranskningen genomförs med hjälp av det egenutvecklade miljöverktyget Coor Green Services - den första heltäckande miljömärkningen inom servicesektorn.

Den 4 april gick årets prisceremoni av stapeln hos Länsförsäkringar AB som blev Årets Miljöstjärna 2015. Länsförsäkringar har visat ett stort intresse för Coor Green Services. Målet för 2015 var att nå guldnivå och under en relativt kort tid har Länsförsäkringar genomfört åtgärder som gjort att de nått guldnivå. Ett imponerande arbete som gett resultat!

- Länsförsäkringar bestämde sig för att gå från Silver till Guld enligt vårt verktyg Coor Green Services, och de var väldigt aktiva tillsammans med oss på Coor. De tog väldigt många beslut och verkställde dem på mycket kort tid. Deras höga ambition och stora beslutsamhet gör dem till en värdig vinnare av ”Årets Miljöstjärna”, säger AnnaCarin Grandin, vd för Coor i Sverige.

Priset består av en prissumma som vinnaren får skänka till valfri välgörenhetsorganisation. Länsförsäkringar har valt att pengarna ska gå till Vi-skogen.

Länsförsäkringars höga ambition och stora beslutsamhet gör dem till en värdig vinnare av ”Årets Miljöstjärna”.

AnnaCarin Grandin, VD, Coor i Sverige

- Vi har höga ambitioner, och jag skulle såklart gärna vilja stå här om ett eller två år och vinna det här priset en gång till. Jag tror att vi vann delvis för att vi har skapat ett klimat hos oss som där miljöfrågor är viktiga, och delvis har vi har vidtagit åtgärder i huset och fastigheten, till exempel genom att spara energi. Coor har bidragit aktivt i detta arbete, säger Sten Dunér, vd för Länsförsäkringar AB.

Film från prisceremonin hittar du här.