AnnaCarin Grandin

Ny logga – samma goda service och höga ambition

Coor startade som en del av Skanska 1998. År 2004 fick vi nya ägare och blev ett självständigt servicebolag, och i samband med det bytte vi namn till Coor Service Management. Vår logotyp ritades av Lars Hall, en av Sveriges bästa formgivare. Nu, tolv år senare, är det dags för en liten justering.

Vet du förresten vad vår logotyp står för? Stjärnan i mitten symboliserar våra kunder, som omsluts av Coor. Man kan också tolka den som att vi tar hand om det som ligger utanför våra kunders kärnverksamhet. Och det ska vi göra på ett sätt som skapar värde för våra kunder, och optimerar den verksamhet de bedriver. Vi gör våra kunder till stjärnor.

Vårt nuvarande namn består av två delar – huvudnamnet "Coor" (som är vad vi heter) och efternamnet "Service Management" (som beskriver vad vi gör). Denna kombination var fullt logisk när vårt namn etablerades, eftersom kännedomen om Coor då var låg. Sedan dess har vi utvecklats och vuxit, och är idag ett av Nordens ledande servicebolag. Vi tycker därför att vi nu är mogna att släppa "service management" i vår logotyp. Ett kortare namn är enklare att säga och enklare att hantera.

Vi gör våra kunder till stjärnor.

AnnaCarin Grandin, VD, Coor i Sverige

Förändringen innebär inte att vi byter fot eller ändrar inriktning. Med service management menas ”samordnad och effektiv styrning av en eller ett flertal servicetjänster, så att tjänsterna levereras på överenskommen tid och plats till överenskommen kvalitet och kostnad.” (Wikipedia) Det kommer vi att fortsätta göra – på ett så effektivt, hållbart och intelligent sätt som möjligt. 

Exempel på vad vi menar med det kan du läsa om i detta nummer av Nova, inte minst vad det betyder för vår lokalvård, som är en av våra största tjänster. Det känns också roligt att kunna presentera ”Årets Miljöstjärna” – en utmärkelse som går till en av våra kunder som utmärkt sig särskilt inom miljöområdet. I år gick priset till Länsförsäkringar, som är en mycket värdig pristagare. Trevlig läsning!

Stockholm den 20 juni 2016
AnnaCarin Grandin
Vd, Coor i Sverige

Annakarin Grandin

AnnaCarin Grandin

VD, Sverige

+46 (0)10-559 57 70

anna-carin.grandin@coor.com