nova, coor

Robotisering – hot eller möjlighet?

I maj hölls branschkonferensen IFMA World Workplace i Stockholm och mitt intryck är att det finns tre internationella megatrender inom Facility Management; den aktivitetsbaserade arbetsplatsen, teknikutvecklingen samt kampen om de bästa medarbetarna.

Att digitalisering i hög takt förändrar världen tror jag vi alla kan skriva under på. Vi står mitt i en otroligt spännande tid med rekordsnabb utveckling av IoT och artificiell intelligens. Det sistnämnda har blivit del av vår vardag utan att vi ens reflekterat över det. Ta våra mobiler till exempel, de är fulladdade med appar med artificiell intelligens som varje dag ger rekommendationer i mobilen, om allt från vilken väg som går snabbast till jobbet, till vilken musik du borde lyssna på. Det behöver inte vara mer dramatiskt än så.

Vi tror också mycket på att ersätta tunga och slitsamma arbetsuppgifter med robotar. På så vis kan vi använda våra medarbetare till arbetsuppgifter som kräver en mänsklig touch.

På Coor blickar vi ständigt mot framtiden. Vi driver flera intressanta projekt där vi utnyttjar IoT för att kunna jobba smartare och effektivare. Vi tror också mycket på att ersätta tunga och slitsamma arbetsuppgifter med robotar. På så vis kan vi använda våra medarbetare till arbetsuppgifter som kräver en mänsklig touch – Service med IQ helt enkelt.

I det här numret av Nova kan du bland annat läsa mer om hur vi använder robotar i vårt uppdrag på nybyggda Karolinska Sjukhuset. Du får också handfasta tips från Anna Nordin, Coor Advisory Services, om hur du kan anpassa kontoret till den moderna människan och på så sätt attrahera de bästa medarbetarna. Trevlig läsning!