Coor Service Management får ny VD i Norge

Freddy Eriksen blir ny VD för Coor Service Management i Norge. Han har en lång karriär i det norska näringslivet bakom sig och kommer senast från en roll som sälj- och marknadsdirektör hos stoltillverkaren HÅG.

Coor är Norges ledande service management bolag och har cirka 250 medarbetare i Norge. Service management är en tillväxtbransch i Norge.

– Freddy Eriksen har lång och bred erfarenhet i det norska affärslivet och en dokumenterad erfarenhet från att göra affärer. Detta är viktiga egenskaper i vår fortsatta expansion på den norska marknaden, som vi tror mycket på, säger Mats Jönsson, VD Coor Service Management.

Eriksen har arbetat med sälj- och marknadsföring på SAS, Braatens, Domino Norge samt på Norges Exportråd.

– Jag tycker att det ska bli väldigt intressant att axla VD-rollen i Coor och få bli en del av denna spännande organisation. Outsourcingmarknaden i Norge är under tillväxt och har samtidigt mycket kvar att utveckla - något som sker hos Coor dagligen, säger Freddy Eriksen.

Freddy Eriksen tillträder senast den 1 mars 2007 och efterträder tf VD Bernt-Ivar Amundsen, som kommer att fortsätta som finansdirektör i det norska bolaget.