Bengt Håkansson ny vice VD till Coor Service Managements svenska verksamhet

Coor Service Management fortsätter att växa och får förstärkning av Bengt Håkansson, som har rekryterats till rollen som vice VD inom Coor Service Managements svenska verksamhet.

Coor Service Management är Nordens ledande aktör på marknaden för outsourcade servicetjänster (verksamhetsnära tjänster). Den svenska verksamheten har under de senaste åren vuxit kraftigt i västra Sverige och förstärks därför med ytterligare en vice VD med placering i Göteborg.
– Coor fortsätter att växa och vi är mycket glada över att kunna välkomna Bengt Håkansson, som blir ett värdefullt tillskott till vår svenska verksamhet. Bengt har en gedigen och bred erfarenhet från flera branscher inom industrin samt ett nätverk som kommer att addera ett värde till våra nuvarande kunder och till vårt försäljningsarbete, säger Staffan Ebenfelt, VD för Coor Service Management i Sverige.
Bengt Håkansson har lång erfarenhet från ledande chefspositioner, bland annat som VD inom Stena-koncernen, Nerikes Allehanda AB och inom Ernströmgruppen AB. Bengt kommer närmast från rollen som VD och affärsområdeschef för Lantmännen Energi, som omsätter 3MdSEK och har 300 anställda.
– Det ska bli roligt att få använda min bakgrund och mitt nätverk på ett nytt sätt. Coor har en ledande position och en särställning inom servicebranschen, och jag ser fram emot att få delta i att ytterligare utveckla bolaget och relationen med dess kunder, säger Bengt Håkansson.
Rekryteringen av Bengt Håkansson är fackligt förhandlad. Bengt tillträder sin nya tjänst den 15 september.