Mikael Stöhr ny koncernchef i Coor Service Management

I början av 2013 tillträder Mikael Stöhr som ny VD och koncernchef i Coor Service Management. Han efterträder Mats Jönsson, som efter 14 år väljer att lämna koncernchefsrollen.

Mats Jönsson har varit VD och koncernchef i Coor-koncernen sedan bolaget startades 1998. Coor har sedan dess vuxit snabbt och utvecklats till ett av Nordens ledande service management-bolag, med en omsättning på över 7 MdSEK, 5 600 medarbetare och en mycket stark kundbas. Efter 14 år väljer Mats att lämna rollen som VD och koncernchef. Han efterträds av Mikael Stöhr, som idag arbetar som VD och koncernchef i godstågsföretaget Green Cargo. Mats Jönsson kommer att fortsätta som styrelseledamot i bolaget när han lämnar sin roll som VD och koncernchef i början av 2013.

- Mats Jönsson har betytt utomordentligt mycket för bolaget och dess tillväxt. Vi accepterar hans beslut att lämna sin nuvarande roll och uppskattar att han fortsätter att arbeta för bolaget. Jag är samtidigt mycket nöjd med att han efterträds av Mikael Stöhr. Mikaels kompetens och breda erfarenhet, inte minst från framgångsrika tillväxtbolag, i kombination med goda ledaregenskaper och entusiasm, säkerställer en fortsatt stark utveckling för bolaget, säger Anders Narvinger, styrelseordförande i Coor Service Management.

Mikael Stöhr tillträder sin nya roll senast i april 2013. Mats Jönsson kommer att kvarstå i sin nuvarande roll fram till dess.

- Jag är mycket stolt över hur Coor har utvecklats sedan bolaget startades, vilket inte hade kunnat genomföras utan mycket kompetenta och dedikerade medarbetare. Jag ser fram mot att fortsätta att arbeta för bolaget, men efter 14 år tycker jag att det är dags att lämna plats åt en ny kraft med utmärkta erfarenheter som kan fortsätta utveckla bolaget, säger Mats Jönsson, VD och koncernchef för Coor Service Management.

Pressbilder på Mats Jönsson finns här på www.coor.com.
Bilder på Mikael Stöhr finns att ladda ner på www.greencargo.com.

För ytterligare information, kontakta:

Åsvor Brynnel, Kommunikationschef, Coor
+ 46 8 553 954 04 asvor.brynnel@coor.com