Coor och Borealis förlänger samarbetet

Borealis har valt Coor Service Management som serviceleverantör av integrerade servicetjänster i ytterligare minst tre år. Avtalet är värt totalt cirka 240 MSEK.

Borealis har valt Coor Service Management som serviceleverantör av integrerade servicetjänster i ytterligare minst tre år. Avtalet är värt totalt cirka 240 MSEK.

Borealis producerar bland annat plastråvara för rörsystem och kraft- och kommunikationskablar och avancerande förpackningar.

Avtalet mellan Coor och Borealis innebär att Coor ska fortsätta att utveckla och leverera integrerade servicetjänster inom arbetsplatsservice och fastighetsservice till Borealis anläggning i Stenungssund. Värdet på avtalet är totalt cirka 240 MSEK för avtalstiden som är på tre år. Därefter kan avtalet förlängas i ytterligare två år.

Uppdraget innebär att Coor kommer att leverera servicetjänster till 1 300 medarbetare, och utföra fastighetsservice av 140 byggnader på cirka 135 000 kvm. Tjänster som ingår är bland annat om- och tillbyggnad, snöröjning, återvinning, reception, telefoni, posthantering, restaurang och lokalvård. Coor kommer också att ansvara för säkerhet och bevakning.

– Vi är oerhört glada och stolta att Borealis väljer Coor som serviceleverantör. Tillsammans med Borealis kommer vi att fortsätta att utveckla servicetjänsterna så de anpassas till Borelias behov över tiden, säger Ulf Wretskog, vd Coor Service Management i Sverige.

Avtalet är ett resultat av en europeisk upphandling som Borealis genomfört i syfte att harmonisera och utveckla FM-leveransen inom företagets olika anläggningar i Europa och säkerställa att man har bästa möjliga partner för detta.

– Anledningen till vårt val är att leveransen fungerar mycket bra. Coor förstår och följer Borealis interna rutiner och säkerhetsarbete, och de är öppna och flexibla att anpassa sig till Borealis lokala och centrala krav på FM-tjänsterna och våra behov, säger Lars Wiberg, Manager, Plant Availability & Engineering, på Borealis.

Mer information, pressbilder etc finns på www.coor.com.