Coor och Statoil Fuel & Retail utökar samarbete

Coor Service Management har tecknat ett fyraårigt avtal med Statoil Fuel & Retail om att utveckla och leverera integrerade facilities management-tjänster till Statoil Fuel & Retails kontor i Sverige, Norge, Danmark och Polen. Avtalet stärker Coors position som den ledande leverantören av integrerade servicetjänster.

Statoil Fuel & Retail är ett av Europa ledande drivmedelsbolag. Avtalet innebär att Statoil Fuel & Retail förlänger samarbetet med Coor i Sverige och Danmark, samt att serviceverksamhet i Norge och Polen outsourcas till Coor. Avtalet kan förlängas med två år.

- Vi är mycket glada över samarbetet med Statoil Fuel & Retail förlängs och utökas. Det är en bekräftelse på att Statoil Fuel & Retail ser värdet av att samla ansvaret för servicetjänster hos en serviceleverantör och därmed att skapa enhetlighet mellan länderna. Tillsammans med Statoil Fuel & Retail kommer vi att fortsätta att utveckla serviceleveransen, säger Mats Jönsson, vd och koncernchef på Coor.

Inom ramen för den integrerade serviceleveransen kommer Coor att ansvara för bland annat säkerhet, personalrestauranger, kaffemaskiner, reception, 
lokalvård, post- och godshantering samt fastighetsservice till cirka 1 600 medarbetare hos Statoil Fuel & Retail.

Avtalet innebär att servicemedarbetare hos Statoil Fuel & Retail i Norge erbjuds anställning i Coor. Till Statoil Fuel & Retail i Danmark, Sverige och Polen kommer servicetjänsterna att utföras av Coors befintliga personal och underentreprenörer.