Digitala skyltar: Allt du behöver veta om smarta digitala informationsskärmar

Idag finns det en mängd olika kommunikationskanaler för företag att sprida information genom. Tidningar, reklamblad och affischer var tidigare det dominerande alternativet, medan det nuförtiden är vanligast att använda sig av digitalt material. Det är inte särskilt konstigt egentligen - samma fil går att använda hur många gånger som helst och det är möjligt att använda sig av både rörligt och ljudligt material. Dessutom spenderar människan betydligt mer tid framför dator, TV och mobiltelefon jämför med till exempel tidningar.

Reklam med ljud och rörliga bilder gör det också lättare att fånga en människas intresse och därmed få en ny kund om det är syftet med dina digitala skärmar. De kan alltså hjälpa dig som företagare att förbättra din verksamhet och öka din försäljning, men också att sprida information och budskap till medarbetare och personal. Nedan följer information kring allt du behöver veta om digitala skärmar och de fördelar som följer med dessa.

Vad är digitala informationsskärmar?


En digital skärm är alltså en typ av kommunikationskanal som till exempel kan sättas upp i en verksamhets lokaler eller på en fasad för att sprida ett budskap till kunder eller medarbetare. De kan användas på egen hand med ett unikt budskap eller flera ihop där alla får samma information skickad till sig. Det enda som krävs för att få dem att fungera korrekt är ett trådlöst nätverk samt ett eluttag. Att använda sig av digitala skärmar för reklam och information gör dessutom att du slipper trycka upp stora mängder analogt material, vilket är bra både för miljö och plånbok.

På vilka sätt kan du använda dig av digitala skärmar?


Som tidigare nämnt kan en smart display användas för att presentera erbjudanden eller annonser för att locka eventuella kunder, men också för att sprida information såsom mötestider, event och liknande till företagets anställda. De blir helt enkelt en del av verksamhetens smarta arbetsplatslösningar och går också att koppla samman med de anställdas företagstelefoner om de skulle befinna sig utanför kontoret. Att ha en digital informationstavla i receptionen är också en välkomnande detalj där det passar utmärkt att låta en presentation om företaget eller aktuella händelser rulla.

Varför bör företag använda sig av digitala skyltar?


1. Information


Till att börja med är en digital informationstavla ett utmärkt sätt att sprida information - både till besökande och anställda. Det kan handla om alltifrån små saker som vilket mötesrum som gäller för dagen till stora kampanjer och annonser.

2. Engagemang


Med digitala informationsdisplayer är det också lättare att skapa ett engagemang och få personerna som befinner sig i lokalen medvetna om det händer något speciellt eller vilka annonser som är viktiga för verksamheten för tillfället.

3. Resultat


Med tydlig och iögonfallande information fångar du lättare kundens intresse, vilket förhoppningsvis leder till affärer och ökad försäljning. En informerad personal blir också en effektivare personal och det är inte lika lätt att missa tider eller viktiga sammankomster.

Vilka företag kan dra nytta av digitala informationsskärmar?


Digitala skärmar är en utmärkt kommunikationskanal för en mängd olika företag och organisationer. De kan användas i receptioner, mötesrum, öppna kontorslandskap eller i korridorer beroende på var du vill skapa fokus och vems uppmärksamhet du önskar fånga. Nedan följer exempel på några av de branscher där smarta displayer snabbt blir en viktig del av verksamhetens kommunikation och lokalens fastighetslösningar.

1. Serviceyrken och detaljhandeln


2. Hotell och restauranger


3. Organisationer och industrier


4. Banker och advokatbyråer


5. Hälsokliniker och gym


6. Läroverk och utbildningslokaler


7. Underhållning och rekreationsanläggningar


8. Rese- och turistindustrin


9. HotellanläggningarFördelar med att använda digitala informationsskärmar


Oavsett om du använder dig av en eller flera i din verksamhet finns det en rad olika fördelar att dra nytta av med en smart display, nedan följer några av dem.

1. Visa viktig information


Som tidigare nämnt är de digitala skärmarna en utmärkt kommunikationskanal för företag med främsta uppgift att sprida information till betraktaren. Använd dem för alltifrån mötessammankomster till att informera om en ny stor affär gått i hamn.

2. Perfekt för tidsbegränsad reklam


Ett annat smart användningsområde är att låta skärmarna presentera erbjudanden och reklam som måste ut snabbt och som endast kan visas inom en viss tid. Att vara aktuell och medveten är otroligt viktigt när det kommer till konkurrenskraft för företag. Då kan en digital skärm vara ett bra alternativ om man inte hinner fixa en tryckt annons eller TV-reklam.

3. Engagerande och interaktivt


En annan fördel med att använda digitala skyltar är att det skapar interaktion och engagemang, antingen mellan medarbetarna eller mellan kund och företag. Levande information som bjuder in till kommunikation är oroligt viktigt för en bra relation.

4. Förbättrad försäljning


Som tidigare nämnt är innehåll med ljud och rörliga bilder betydligt mer intresseväckande än tryckt material. Det kan därför vara en smart idé att testa att byta ut affischerna och annonsbladen mot digitala displayer och se vilken positiv inverkan de har på företagets försäljning.

5. Minskar administrationskostnaderna


Tryckt material kostar mycket och kräver att du producerar ett större antal för att de ska nå ut till så många som möjligt. Med en digital skärm kan du däremot använda samma digitala material till hur många enheter du vill. Hitta digitala informationsskärmar hos Coor och låt dem hjälpa dig med en smartare arbetsplats.

6. Möjlighet att använda rörligt material


En digital skylt gör att du kan skapa ett litet filmklipp eller en animation för att fånga intresset hos dina besökare. Lägg gärna till ett passande ljud för ännu större effekt.


Coor kan hjälpa dig med dina digitala kommunikationskanaler och få dem till en naturlig del av arbetsplatsens övriga lösningar. Förutom detta erbjuds du även hjälp och rådgivning inom bland annat energi, fastighetsförvaltning, kontorsservice och säkerhet.