Facility management effektiviserar er verksamhet

Facility Management är ett samlingsnamn för ett flertal olika tjänster. Generellt kan Facility Management (FM) förklaras som hanteringen av allt som rör skötsel av fastigheter. Exempel på detta kan vara - fastighetsservice, lokalvård, mat & dryck, kontorsservice, konferensservice, telefoni & kundtjänst, säkerhet samt produktionsservice. FM är alltså det arbete som ska få byggnader, fastigheter, lokaler, tjänster och utrustning att ge maximalt stöd åt kärnverksamheten och de människor som arbetar med den.

Alternativet till att använda sig av flera olika leverantörer för exempelvis lokalvård, kontorsservice och bemanning är vad som kallas för integrerad Facility Management - att istället använda en leverantör för flera tjänster. Med en leverantör för flera tjänster istället för flera olika kan företag förbättra och effektivisera sina arbetsplatser. De får samtidigt full kontroll över alla de tjänster som de köper in - en kontaktperson och en samlingsfaktura. 

Hur du effektivt hanterar din arbetsplats genom facility management

Facility Management handlar om att erbjuda effektivitet, trivsel och miljö - från en så liten detalj som riktigt gott kaffe av bra kvalitet till smarta avtal och bra relationer med fastighetens energibolag och hyresvärd. Alla medarbetare, leverantörer och användare av FM-tjänsterna påverkas och då behöver allt rulla på som det ska. Nyckeln är att identifiera vilka utmaningarna är och sedan avgöra hur de på ett så effektivt sätt som möjligt kan lösas.

Hur kan facility management göra ditt företag mer effektivt?

Genom att använda dig av en heltäckande tjänst för kvalitativa Facility Management-tjänster för företag kommer du kunna:

  • Få en bättre arbetsmiljö - En välorganiserad FM-verksamhet med bra arbetsmiljö påverkar era anställda
  • Säkerställa pålitlig service och flexibla lösningar - Att använda en och samma leverantör för flera ansvarsområden ger större flexibilitet och ett tydligare ansvar. Det gör även att du kommer att kunna ta del av strategisk rådgivning för att få svar på komplexa frågor om ert kontor.
  • Minska kostnaderna - Med en erfaren servicepartner med väl beprövade beräkningsmodeller kan du räkna med kostnadsbesparingar på upp till 30 procent.
  • Få en bättre överblick - När FM-tjänsterna anpassas till varje kund får du skräddarsydda arbetsplatslösningar och kan överskådligt följa upp relevanta nyckeltal i realtid.

När du vill kunna ta del av marknadens bredaste tjänsteutbud inom Facility Management, kontakta Coor i Sverige. Alla tjänster utförs i och omkring dina lokaler och fastigheter vilket ger dig en nära och flexibel kontakt. Du som kund kan räkna med effektiva, säkra och hållbara lösningar som ökar både din attraktivitet och produktivitet. Coor kombinerar kompetens inom olika tjänsteområden med en förmåga att effektivt leda och styra ett flertal servicetjänster på ett strukturerat sätt. Läs mer på coor.se om hur våra tjänster kan hjälpa dig till en trivsammare, effektivare och mer strukturerad arbetsplats.