Lokalvård i framkant – träffa våra städrobotar

Lokalvårdsmetoder, kemikalier, material, tekniska lösningar och städrobotar utvecklas idag snabbt. Coor bevakar kontinuerligt utvecklingen, och genom ett strukturerat innovations- och förbättringsarbete kan vi garantera ständigt moderna lokalvårdslösningar.

Coor har ett stort fokus på innovation och utveckling, inte minst baserad på ny teknik. Den digitala utvecklingen har inneburit att tekniska lösningar är så tillgängliga och billiga att de kan användas inom flera områden. Inom vår lokalvårdsverksamhet använder vi marknadens modernaste system för uppföljning och kontroll. Vi testar också löpande nya robotar och städmaskiner, och även sensorer blir allt vanligare för att kontrollera vitt skilda saker, tex mäta luftpartiklar eller när det behöver fyllas på med toalettpapper.

Moderna systemstöd för lokalvårdsverksamheten

Coor använder idag moderna stödsystem för planering och fördelning av ytor och kvalitetskontroller. Vi använder även moderna tekniska hjälpmedel för att mäta hur lång tid olika arbetsuppgifter tar i praktiken, och använder denna information för att kontinuerligt optimera våra leveranser.

Ständig utvärdering av olika lokalvårdsrobotar

Coor är stolta över att vara ett av de servicebolag som är först med att testa och lansera nya städrobotar. Några av de städrobotar vi testar idag är:

Städroboten SwingoBot 1650 - den första professionella kombiskurmaskinen

SwingoBot 1650 används i vår leverans för Volvo Cars. Roboten är avsedd för större och enklare ytor såsom gymnastiksalar, lagerlokaler eller köpcentra. Den kommer med mycket spännande funktioner som t.ex. pekskärm, fjärrdiagnostik och rapportering, människo- och hinderdetektering och trappsensor.

 

Städroboten "Jim" (Taski Aerobot 1850) - den första professionella borstvalsdammsugaren

”Jim” tjänstgör på vårt huvudkontor i Stockholm, och är en städrobot för offentliga miljöer som utför arbetet utan förare. 16 sensorer “ser” 360 grader runt roboten, vilket gör den säker för omgivningen. Den kan dessutom stanna på 0,48 sekunder, vilket är snabbare än reaktionstiden hos en människa. Roboten utför konsekvent de dagliga golvrengöringsrutinerna och städar upp till 1 000 kvm per timme.