Sök
Språk / Site

Språk

Våra siter

  • Kontakt
  • Språk / Site

    Språk

    Våra siter

Sök
Medarbetare

En extra familj - på jobbet

Fungerar jobbet extra bra tack vare nära vänskap?
Det menar i alla fall killarna som jobbar i vaktmästeriet på Coor Garnisonen. Här kan man alltid få hjälp och stöttning, berättar Tim Wiberg som jobbat i gänget i tre år.

En extra familj på jobbet | Coor

Skratt, värme och vänskap är ord som utmärker vaktmästarkollegorna på Coor Garnisonen i Stockholm. Hela gänget på vaktmästeriet består av 11 personer i varierande ålder och Isak är den som är sist in.

– Jag har bara varit här i 5 månader, men jag kände redan från början vilken härlig stämning det var – en stor skillnad mot mitt förra jobb. Här fick jag vänskap och det blev varmt i hjärtat direkt, säger Isak. Tim som varit här betydligt längre håller med om att vänskapen är lite extra speciell i det här gänget.

– Det är viktigt att ha roligt med kollegorna. För även om det ofta är ett tungt jobb vi gör glömmer man bort det jobbiga när man kan skoja med varandra. Vi har kul, vi hjälps åt och vi är inte rädda för att fråga varandra om det är något vi undrar över eller behöver stöttning berättar Tim. Gruppen umgås mycket, inte bara under arbetstid. Det har bland annat blivit många AW efter jobbet, midsommarfirande och så den årliga kryssningen, den som alla alltid hänger med på.

Andra gemensamma saker är fredagslunchen, den nästan dagliga pingisturneringen och så Tims pianospelande som sker på lunchrasten – gemensamma aktiviteter som har en del i att det formats starka vänskapsband.

– Här får man verkligen hjälp av gruppen. Tillsammans kommer vi alltid på en lösning. Det är helt enkelt lättare att komma upp på morgonen när man vet att man trivs på jobbet och har kul med dem man jobbar med, säger Harka som varit på Coor sedan 2013.

– Vi har ett väldigt varierat jobb. Givetvis kan vissa uppgifter vara lite mindre inspirerande än andra, men även om jag har en sådan dag framför mig vill jag åka till jobbet, då jag vet att vi kommer att ha roligt ihop, säger Harka.
Att vara nära varandra på jobbet har många fördelar. En av dem tycker killarna är att man snabbare märker när något inte är som det ska.

- Vi är så öppna mot varandra så det märks direkt om någon mår dåligt; det ligger liksom i luften. Jag tror att vi ser det mer än andra tack vare av att vi känner varandra så bra. Mår någon dåligt, tar vi hand om det. Jag tror att på en annan arbetsplats, utan den här vänskapen, skulle jag hålla mer inom mig, menar Jeroen. Vänskapen gör också att man slipper spela en roll och kan vara sig själv i större utsträckning.

– Vi har koll på våra olikheter och låter alla vara sig själva. Det skapar trygghet. Våra olikheter fungerar också bra i jobbet. Är det något som jag inte kan får jag alltid hjälp av någon av de övriga. Vi löser problem snabbare och hinner med fler saker under dagen tack vare det, säger Jeroen. Han menar också att vänskapen gör att kunderna uppskattar deras arbete ännu mer.

– De ser att vi har kul, samtidigt som vi sköter vårt jobb och det skapar en bra känsla, säger Jeroen. Och vänskapen märks inte bara inom gruppen – den sprider sig även till dem runt omkring, något som Åsa Eriksson, som dyker upp i fikarummet under intervjun håller med om. Åsa jobbar med arbetsplatsservice på Coor och sitter några trappor upp i Garnisonen.

Work family | Colleagues | Coor

- Jag går ner och hänger här när jag får tid. Det är verkligen ett härligt gäng och man känner sig alltid välkommen. Man blir glad, får lite extra energi och de är alltid hjälpsamma om det är något man behöver, menar Åsa. Killarna i gänget är nästan som ett äkta par, de garvar, avbryter varandra och häcklar, men allt görs med tydlig värme. Men visst kan de bli irriterade på varandra.

- Fast om vi inte hade känt varandra så bra som vi gör skulle vi nog ha lättare att bli griniga på varandra. Om det är något man blir irriterad på eller om man tycker att någon gör fel kan man säga det direkt och gå vidare, i stället för att gå och dra på det och vara sur, avslutar Isak.