Angelica Ågren

Angelica Ågren, 32 år, är examinerad energispecialist som vill utvecklas ytterligare och därför sökte hon till en yrkesutbildning inom Facility Management. Nu har hon ett halvår kvar av utbildningen och gör sin andra praktikperiod på Coor.

Angelica Ågren | Coor

Hur kommer det sig att du valde att vidareutbilda dig efter din examen?

– Jag trivdes väldigt bra med de tekniska bitarna men jag kände att jag ville lära mig mer. Jag kände att det kunde vara bra att ha kunskap kring ekonomin kring fastigheter också, något jag saknade i energiutbildningen. En gammal klasskompis från energiutbildningen jobbade på Coor, därför sökte jag min andra praktikperiod här.

– En stor del av anledningen till att jag sökte till en yrkesutbildning var att det är något som leder till jobb. Man har varit ute i verkligheten och fått se hur det ser ut på arbetsplatser. Framförallt kan jag känna att jag varit nyfiken på att se hur det fungerar att som förvaltare sitta som spindeln i nätet. Samtidigt har jag fått gå med tekniker ute i fastigheter och se hur deras dag fungerar. Att se hur det går till i driften är viktigt för att kunna vara en bra förvaltare

Hur har praktiken varit?

– Jag är inne på sjunde veckan av nio veckors praktik. Jag har fått lära mig lite av mycket. Ju mer jag får se, desto mer kan jag ha användning av kunskapen i arbetslivet. Jag har verkligen fått ta för mig och styra efter vad jag tycker är roligt. Det har varit positivt att få möjligheten att prova så många olika arbetsuppgifter.

Har du något tips till framtida praktikanter?

– Mitt bästa tips är att ta vara på tiden och ta för sig. Jag har själv inte behövt kräva något på Coor, min handledare är helt fantastisk och vi kommer väldigt bra överens. Men känner man att man inte är nöjd med något ska man våga säga till. Praktiken är till för att du ska lära dig. När min praktik är slut om två veckor blir jag kvar över sommaren och sommarjobbar på Coor. Det ska bli väldigt kul!