5. Mat och dryck
Mat och dryck har en enorm påverkan på människors hälsa och välbefinnande. Undersökningar visar att ett bra utbud är viktigt för att locka människor till kontoret¹.
Mat har också en stor miljöpåverkan. Ungefär en tredjedel av den mat som produceras för mänsklig konsumtion i världen förbrukas aldrig, utan blir direkt till avfall. Matavfall ensamt står för runt 10% av de globala växthusgasutsläppen2.
Genom att erbjuda dina medarbetare hållbara måltider och uppmuntra dem att göra miljövänliga val, kan du förbättra människors liv och göra jorden till en bättre plats att leva på.

- Hur stor miljöpåverkan har maten som erbjuds på er arbetplats?
- Hur kan du erbjuda mer hälsosam mat, och samtidigt minska era klimatavtryck?
Källor:
1) Coor, 2023, Join the Workplace Revolution
2) Scientific Reports, Roadmap for achieving net-zero emissions in global food systems by 2050