"Mina kollegor bryr sig om min personliga utveckling"

Direkt efter sin utbildning som fastighetsskötare fick Mayssam jobb på Coor. Stödet från kollegorna har verkligen varit betydelsefullt under Mayssams första år på Coor.

Vad jobbar du med på Coor?

– Jag jobbar som fastighetsskötare här i Uppsala. Vi håller på med felsökningar, enklare reparationer, ser till att rätt entreprenörer kommer till rätt jobb och plats, för att nämna några av våra arbetsuppgifter. Jag har några olika fastigheter som jag ronderar. Jag kontrollerar till exempel att lampor fungerar och att det ser rent och snyggt ut i fastigheten.

Hur länge har du jobbat på Coor?

– Jag utbildade mig till fastighetsskötare och fick sedan jobb på Coor i december 2021.  

Hur skulle du säga att det är att arbeta på Coor?

– Det är fantastiskt att jobba på Coor. Det känns genuint och varmt. Även om man träffar en kollega från till exempel Stockholm som är här för att göra något så känner man ändå att vi tillhör samma företag. Vi är ett på något sätt.

Vad är den bästa arbetsuppgiften under dagen?

– Det jag tycker är det bästa med mitt jobb är att vi gör så mycket olika saker. För mig är det viktigt att man inte gör samma lika hela tiden. Det är alltid kul när man får lösa ett problem och kommer fram till en riktigt bra lösning – det är dom roligaste jobben. När man har gjort nytta för någon annan. Vi har alla våra egna fastigheter där vi jobbar mycket själv, men vi har möten varje morgon där vi kan bolla eventuella problem med varandra.

Hur skulle du beskriva sammanhållningen med kollegorna som du jobbar med?

– Den kunde inte vara bättre, alla värnar om varandra. Jag som är ganska ny här fortfarande märker att mina kollegor bryr sig om min personliga utveckling och vill att jag ska lära mig arbetet. Det är jättekul! Dom stöttar alltid och finns till hands. Ibland träffar jag också andra yrkesgrupper på Coor i våra fastigheter. Till exempel kanske det finns lokalvårdare i en fastighet, då tar vi en fika tillsammans. På så vis kommer vi närmare varandra. Sen är också arbetsplatsträffarna ett bra tillfälle att träffa kollegor som man inte ser dagligen.

Januari 2023