”Känslan av gemenskap har varit där från dag ett”

Peter Malmgren har jobbat på Coor i sex år och har alltid haft ett brinnande teknikintresse. "Det bästa med jobbet är att det är så varierande från dag till dag," säger Peter, som nu är en uppskattad nyckelperson i kundens lokala IT-support.

Peter Malmgren utbildade sig till kock vid Stockholms restaurangskola 1999. Efter några år som kock, upptäckte han att han trivdes bättre med att möta människor och blev i stället servitör. Detta ledde honom så småningom till Coor, där han började som kundvärd och servicemedarbetare hos en kund i Stockholm.

Peters teknikintresse visade sig snabbt vara en tillgång för Coor. Han började bland annat ta hand om konferensrummen och deras utrustning.

– Det jag kunde fixa på plats gjorde jag. Jag har alltid gått ganska mycket utanför min vaktmästarroll. Jag gör det som behövs och som jag vet att jag behärskar.

Peters engagemang gjorde att han efter en tid fick frågan om han ville stötta kunden med deras lokala IT-support.

– På varje utvecklingssamtal har jag sagt att jag vill komma vidare och inte vara vaktmästare hela mitt liv. Jag har aktivt tagit på mig mer ansvar och visat framfötterna gällande mitt teknikintresse. Servicebiten kommer naturligt för mig, det gäller att ha bra kontakt med kunden och alla leverantörer samt medarbetarna.

Peter är självlärd inom IT och har använt verktyg som Microsoft Learn för att fördjupa sin kunskap.

– Det bästa med jobbet är att det är så annorlunda från dag till dag och att jag får lära mig nya saker hela tiden.

Under våren har Peter varit involverad i diverse olika projekt, bland annat att sätta upp Microsoft Teams-licensierade rum.

– Det har inneburit att hjälpa till från början, beställa rätt licenser och se till att allt fungerar korrekt. Det mesta av kontakten sker via Teams, och vi har haft många möten för att få allt på plats. Dessutom har jag arbetat med att säkra att alla receptioner hos kunden har fått en säkrare inloggning med en krypterad säkerhetsnyckel.

IT-säkerhet och utvecklingen inom AI går fort menar Peter:

– Utvecklingen inom IT och AI går väldigt fort och det gäller att hänga med i den kreativa delen, att göra det enklare för användaren och samtidigt tänka på säkerheten.

Kollegorna är en stor del av varför Peter trivs så bra på jobbet.

– Det är kollegorna som gör jobbet roligare. Vi har en stark sammanhållning och skrattar mycket tillsammans. Den här känslan av gemenskap har varit där från dag ett, och det är ovärderligt.