Coor tecknar restaurangavtal med ESS

Coor har tecknat avtal med European Spallation Source (ESS) gällande restaurangsservice samt leverans av mat och dryck till forskningsanläggningen som byggs i Lund. Avtalet, som träder i kraft den 1 mars 2021, löper under tre år med möjlighet till förlängning. 

ESS är en sameuropeisk forskningsanläggning för materialforskning och life science som varje år kommer att ta emot tusentals forskare från hela världen. Forskning kommer att bedrivas på den världsledande anläggningen med fokus på bland annat livsmedel, material, miljö och medicin.

Coor kommer att driva restaurang, café samt catering- och representationsverksamhet i huvudbyggnaden på nybyggda ESS Campus, som med drygt femhundra kontorsplatser och auditorium blir en mötesplats för ESS anställda och besökande forskare.

The Kitchen Club, som är Coors koncept för leveransen, garanterar hållbara och innovativa matupplevelser med fokus på hälsa och välmående.  

Vi är otroligt stolta över att få förtroendet att leverera mat och dryck till ESS. Det är en innovativ och framtidsorienterad miljö med stort fokus på hållbarhet och The Kitchen Club blir en viktig pusselbit i helhetsupplevelsen på ESS, säger Magnus Wikström, vd Coor i Sverige. 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Wikström, vd Coor i Sverige 
magnus.wikstrom@coor.com eller +46 10 559 59 95

Sofie Schough, kommunikationschef, Coor i Sverige
sofie.schough@coor.com eller + 46 10 559 59 83
 

 

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst. 

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, AB Volvo, Aibel, DNV-GL, E.ON, Ericsson, Equinor, ICA, NCC, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan och Volvo Cars. 

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se