Coor etablerar restaurang och café i nya GoCo House med Patrik Sewerin som köksmästare

Idag öppnar Coor dörrarna till Nola Bistro och Vigor & Joy’s Café i GoCo House - den nya signaturbyggnaden i GoCo Health Innovation City i Mölndal. Under ledning av köksmästaren Patrik Sewerin är ambitionen att inspirera till en mer hållbar matkultur på arbetsplatsen. Genomgående för de båda enheterna är säsongsbaserad mat, lokala samarbeten och ett stort fokus på växtrikets smaker.

Coor är via sin F&B-verksamhet en av Nordens största restaurangoperatörer med närmare tio miljoner serverade portioner varje år. Genom att utmana matfilosofin på arbetsplatser så har Coor blivit en ledande aktör när det kommer till smarta hållbara restaurangkoncept. Nu har Coor rekryterat Patrik Sewerin, närmast från Gunnebo Slott, som köksmästare och kreativ ledare för Nola Bistro och Vigor & Joy’s Café - två koncept helt skräddarsydda för miljardsatsningen GoCo Health Innovation City. Här möts näringsliv, offentlig sektor, akademi, forskning och bostadskvarter i en pulserande miljö som ämnar bli ett ledande kluster för hälsoinnovation - något som också inspirerat och lagt grunden för mat- och dryckesscenen.  

”Hela satsningen här är otroligt spännande och att få möjlighet att skapa en restaurangupplevelse som tar avstamp i innovation och hållbar stadsutveckling har varit väldigt inspirerande. För mig personligen är detta också en ny del av branschen, att komma närmare vardagsmaten och att få möta samma gäst kanske flera gånger varje dag. Jag ser verkligen fram emot att få utveckla god mat som bidrar till både välmående och en hållbar vardag. Sen är ambitionen såklart att bli en härlig mötesplats för både frukost, lunch, after work och catering", säger Patrik Sewerin.

Både Nola Bistro och Vigor & Joy’s Café kommer att utgå från säsongsbaserade råvaror och erbjuda ett utbud med övervägande lokal förankring. Det blir mycket samarbeten med matproducenter nästgårds och Patrik betonar vikten av det lokala utifrån både smaker och de hållbarhetsvinster som det för med sig.  Sen hämtar också det symboliska namnet Nola sitt ursprung från en så svensk klassisk gröda som potatisen. Ett ord som härstammar från Alingsåsbygden inte långt från platsen.

”Potatisen som råvara och framgångssaga har blivit vår ledstjärna när vi tagit fram koncepten för GoCo Health Innovation City. Idag kan vi inte tänka oss svensk gastronomi utan potatisen men när den först introducerades på 1700-talet, med ambitionen att förbättra folkhälsan, upplevdes den mest som invecklad och otillgänglig. Det tog ett tag, men till slut föll vi alla för potatisen och resten är väl historia. Vi vill vara en drivkraft för att få fler att falla för den gröna matkulturen, precis som vi föll för potatisen”, säger Linda Höglund, Head of Innovation and Concept på Coor F&B.

Nola Bistro och Vigor & Joy’s Café är båda i processen att få godkänt att märkas enligt WWF:s One Planet Plate, ett initiativ som garanterar hållbara måltider med hänsyn till både klimat, miljö och biologisk mångfald. Som första verksamhet i Sverige är båda enheterna dessutom anslutna till Vytal - ett system där gästen kan låna flergångsförpackningar som alternativ till engångsartiklar. Varm dryck och för avhämtning kommer serveras i återanvändbara förpackningar för alla gäster som väljer att ansluta sig till systemet, vilket enkelt sker via Vytal-appen. Allt i ett led för att bidra till en mer cirkulär konsumtion. 

”Hela GoCo Health Innovation City andas framtid och att möta områdets kriterier för hållbar stadsutveckling och applicera detta på mat och dryck var lika mycket en förutsättning som en självklarhet. Med Nola Bistro och Vigor & Joy’s Café har vi skapat plats för god mat som grundar sig på innovationslust och en grön matfilosofi kryddat med livets goda. Det ena behöver inte utesluta det andra", avslutar Linda Höglund.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Linda Höglund, Head of Innovation and Concept på Coor Food & Beverage

linda.hoglund@coor.com eller 010 559 66 52

 

Sofie Schough, kommunikationschef, Coor i Sverige

sofie.schough@coor.com eller 010 559 59 83

 

Om Coor

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom fastighetsservice, arbetsplatsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

 

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, Aibel, DNV-GL, Ericsson, Equinor, ICA, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Vasakronan och Volvo Cars.

 

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se