Coor utses till Karriärföretag för fjärde året i rad

Coor har utsetts till Sveriges Karriärföretag 2024, för fjärde året i rad. Utmärkelsen delas ut av Karriärföretagen som varje år listar cirka 100 arbetsgivare som kan erbjuda de bästa karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger.

Samarbete, inkludering och trygghet är några av fokusområdena som har lett till att Coor för fjärde året i rad utses till Sveriges Karriärföretag, menar Sofia Nilsson, HR-direktör på Coor i Sverige.

 Att vi återigen blir erkända som Sveriges Karriärföretag är en bekräftelse på vårt målmedvetna arbete för att främja utveckling och välmående bland våra medarbetare. Genom initiativ som vår interna utbildning Service School och vårt strategiska stöd till chefer och medarbetare strävar vi efter att uppnå en företagskultur genomsyrat av samarbete, inkludering och trygghet. Vårt fokus på hållbarhet och innovation är också en faktor som gör att våra medarbetare blir extra stolta över att vara en del av Coor, säger Sofia Nilsson.

På Coor i Sverige finns tydliga mål kring intern rörlighet med fokus på att skapa rätt förutsättningar för medarbetare och chefer att utvecklas inom Coor. Statistik kring tillsättningar under 2023 visar att vi lyckas mycket väl och att Coor är ett företag med stora utvecklingsmöjligheter för våra anställda.

 Det är glädjande att notera att 61 procent av våra chefsroller under 2023 har fyllts av interna kandidater, och ytterligare 18 chefer har fått möjlighet att utvecklas genom att öka komplexiteten och omfånget i sina befattningar, säger Sofia Nilsson.

Coors årliga utvecklingssamtal och Talent Review-process synliggör också individer med stor potential som bedöms redo för nya utmaningar. En imponerande siffra är även att hela 70 procent av våra grupp- och driftledarpositioner har tillsatts av interna talanger.

 Det understryker vår framgångsrika satsning på intern rörlighet och vår strävan att skapa en arbetsmiljö där våra medarbetare inte bara trivs utan också har möjlighet att växa och utvecklas inom Coor. Utmärkelsen är ett fint bevis på att våra insatser ger effekt och uppmärksammas både internt och externt. Då Coor växer hoppas vi också på att ännu fler vill söka sig till att börja arbeta och utvecklas hos oss, säger Sofia Nilsson.

Vi har ett kontinuerligt fokus på de här frågorna och utmärkelsen ger oss mer energi att fortsätta det viktiga arbetet, menar Helena Söderberg, HR-direktör på Coor Group.

 Att vi får utmärkelsen för fjärde året i rad är jag också övertygad om handlar om att vi är långsiktiga i arbetet med vårt arbetsgivarvarumärke och att vi aktivt involverar medarbetare i organisationen. Vi har de senaste åren jobbat målmedvetet med att stärka vårt arbetsgivarvarumärke och tydliggöra vilka vi är som arbetsgivare, vad vi erbjuder och vilken målgrupp vi söker. Nästa år lanserar vi också ett nytt HR-system som blir ett viktigt steg i vår digitalisering. Det handlar om att förenkla och effektivisera arbetssätt med smarta gemensamma lösningar. Vi är ett företag med stort engagemang för våra medarbetares utveckling och välbefinnande, säger Helena Söderberg.

 

Coor är en av Sveriges ledande leverantörer av tjänster för fastighetsägare och tillhandahåller tjänster inom förvaltning, teknisk förvaltning, drift, energi, utemiljö och projekt. Coor levererar även tjänster som täcker fastighetsägares behov av lokalvård och säkerhet.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sofia Nilsson, HR-direktör, Coor i Sverige

Växel 010-559 50 00

 

Sofie Schough, kommunikationschef, Coor i Sverige

sofie.schough@coor.com eller 010 559 59 83

 

 

Om Coor

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom fastighetsservice, arbetsplatsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, Aibel, DNV, Equinor, ICA, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten), Saab, Alleima, SAS, Telia Company, Vasakronan och Volvo Cars.

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se