Säkerhet

En unik och modern larmcentral

Den här året startade Coors dotterbolag Addici något så unikt som en larmcentral – helt i egen regi.

Läs mer om vår larmcentral

– Coors dotterbolag Addici har valt att investera i ett av de bästa larmhanteringsprogrammen och jag skulle säga att vår larmcentral är en av de modernaste i Sverige, berättar Cecilia Liljedahl som leder verksamheten.

Addicis certifierade och auktoriserade larmcentral erbjuder kvalificerade jourtjänster dygnet runt, året om och är skräddarsydd för företag med stora och komplexa säkerhetsbehov.

– Många tänker kanske bara på inbrottslarm och brandlarm, men vår larmcentral är så mycket mer, fortsätter Cecilia Liljedahl.

Förutom att ta emot signaler från sensorer och kameror hanterar larmcentralen driftlarm, utför kamerarondering, övervakar och styr tekniska system, utför fjärrtjänster som att öppna och stänga dörrar och guida väktare på plats, tar emot telefonsamtal samt erbjuder krisjour – om det värsta faktiskt skulle hända.

– Många företag behöver anpassade tjänster och med en egen larmcentral kan vi skräddarsy lösningen efter deras önskemål, säger Cecilia Liljedahl.

Larmcentralen gör erbjudandet komplett

Coor och Addici har sedan tidigare stor erfarenhet av olika fjärrtjänster som systemövervakning, fastighetsjourer och fastighetsövervakning.

– Med en egen certifierad och auktoriserad larmcentral blir vårt National Operating Center ett komplett koncept, konstaterar Cecilia Liljedahl.

Det är en stor fördel och mer kostnadseffektivt för våra kunder att kunna koppla upp alla sina system, både säkerhets- och fastighetssystem, hos en och samma leverantör.

Larmcentralen tog nästan ett år att bygga. För att bli certifierad ställs krav på IT-säkerhet, processer och rutiner, men också själva utformningen av larmcentralen med förstärkt golv och tak, plåtklädda väggar, egen ventilationsanläggning samt reservkraft.

Operatörerna är alltid på plats och reagerar snabbt på larm och löser kundernas problem oavsett vilken tjänst och oavsett vilken tid på dygnet. Addicis larmcentral skapar trygghet för företag, deras personal och deras fastigheter.