Sök
Språk / Site

Språk

Våra siter

  • Kontakt
  • Språk / Site

    Språk

    Våra siter

Sök

Tillbaka på jobbet igen? 5 tips för att hitta motivationen!

Semestern är slut och du återupplever varma sommardagar genom dina sociala medier. Nu är det ändå dags att släppa renoveringsprojektet hemma och börja ställa väckarklockan igen. Här kommer fem tips för att hitta motivationen!

White coffee mug with the text "BEGIN" on it | Coor

Schemalägg kom-ikapp-tid

För många väntar en överfull inkorg när man kommer tillbaka från semestern. Trots kreativa autosvar kan inkorgen ibland kännas som en överfylld simbassäng en varm sommardag. Hur ska du bära dig åt för att inte drunkna?

  • Schemalägg kom-ikapp-tid. Stäm av med dina kollegor ifall något av de ärenden som hamnat på ditt bord redan blivit hanterade.
  • Börja med de lite enklare arbetsuppgifterna så att du blir varm i kläderna.
  • Ha förutbestämda tider på dagen då du går igenom din inkorg. Om du ständigt avbryter ditt arbete för inkommande mejl, då trampar du bara vatten och kommer ingenvart.

Ta-da lista

En to-do-lista i mobilen och post-it-lappar på skärmen. Vi är många som listar upp allt vi har att göra och bockar av uppgifterna allteftersom de blir lösta. Sådana listor skapar lätt stress, särskilt om man inte har varit realistisk med sina mål. När du kommer tillbaka från semestern är det inte väldigt motiverande att i slutet av dagen se vad man inte hunnit med. Testa därför att skriva en ta-da-lista. Vid slutat av arbetsdagen listar du allt du faktiskt fått avklarat, vilket ofta är betydligt mer än man tror.

Målbild

Du är inte ensam om att drömma om en framgångsrik höst. Oavsett om det är gemensamma mål som du och ditt team har satt upp eller om det är dina egna mål – se till att bryta ner dem i mindre mål på vägen. Börja veckan efter semestern med att utvärdera dina gamla mål och fråga dig själv om dessa fortfarande är aktuella. Vägen till ett OS-guld kantas av delmål, resan dit ska man inte glömma bort.

Vinster värda att fira

Vissa har lättare att rota fram ballongerna och bubblet än andra. Även om du längtar efter att nå ditt stora mål kan det även vara värt att fira dina delmål. Genom att fira dina vinster uppmuntrar du dig själv och ökar din motivation. Lyckades du lösa ett felmeddelande utan att ringa IT? Fick du fin feedback på din senaste arbetsprestation? Fira även dessa små vinster!

Hitta din hejarklack

Även de mest motiverade människorna kan ibland känna sig omotiverade att komma till skott. Se till att umgås med människor som har en positiv energi och som även kan peppa dig när du känner att motivationen tryter. Har du en energisk kollega som brinner för projektet du ska arbeta med, låt dig peppas av kollegans positiva energi. Är ditt mål att ta tag i träningen efter semestern igen? Hitta en träningskompis som delar ditt mål och heja på varandra.